ACUM:
15.00
Calendar muzical
Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.
Urmează: 16.00 În universul muzicii cu Tudor Popescu Personalități ale culturii românești despre muzică
Apoi: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România, gazdă a întâlnirii Subcomitetului de Radio și Jurnalism al EBU

Bookmark and Share
Publicat: joi, 9 Iunie 2016 , ora 14.09

În perioada 7 – 8 iunie a avut loc la București, la sediul Societății Române de Radiodifuziune, cea de-a V-a întâlnire a Subcomitetului de Radio și Jurnalism din cadrul Uniunii Europene de Radio și Televiziune - EBU (European Broadcasting Union). Prestigiul de care se bucură Radio România în cadrul EBU este încă odată validat prin organizarea acestei întâlniri la București, fiind pentru prima dată când subcomitetul își desfășoară lucrările într-o țară care nu are un reprezentat oficial în acest grup.

Reuniunea Subcomitetului de Radio și Jurnalism al EBU este o platformă activă pentru schimbul de informații cu privire la probleme editoriale, etice și tehnice cu care se confruntă serviciile de știri radio, aducând la un loc cunoștințele și experiențele realizatorilor de programe în beneficiul tuturor membrilor EBU. Subcomitetul se întrunește de două ori pe an și are ca principale subiecte de discuție aspectele editoriale și tehnice care afectează acoperirea evenimentelor de știri, precum și impactul tehnologiei asupra jurnalismului. Pe lângă cele două întâlniri anuale, subcomitetul organizează și o conferință anuală deschisă atât membrilor activi cât și celor asociați.

Subcomitetul de Radio și Jurnalism este alcătuit din: președinte ales - Bernd Hagenkord (Radio Vaticana - Vatican), vicepreședinți - Arthur Landwehr (CARD - Germania), Tomas Pancir (CR – Republica Cehă) și membri - Hannes Aigelsreiter (ORF - Austria), Vittorio Argento (RAI – Italia), Audronis Braukyla (LRT – Lituania), Michael Good (RTE – Irlanda), Ginna Lindberg (SR – Suedia), Dominique D’Olne (RTBF – Belgia), Juan Tato Suarez (RTVE – Spania). Mandatul acestora este de doi ani, cu posibilitatea de reînnoire.

Recentul eveniment EBU, alături de Conferința Media 2020 – organizată anual de către Radio România și ABU (Uniunea Asia – Pacific de Radio și Televiziune), alternativ în România și într-o țară asiatică, precum și Conferința Anuala Internațională a Asociației Mondiale a Radiourilor și Televiziunilor Publice (PBI) ce urmează a avea loc la București în 2017, confirmă Radio România drept reper în lumea serviciilor publice de radio din lume.