ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România, gazdă a Comitetului Director al COPEAM

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 14 Octombrie 2016 , ora 14.20
Astăzi, 14 octombrie, are loc la sediul Societății Române de Radiodifuziune, ședința Comitetului Director al Conferinței Permanente a Audiovizualului Mediteranean (COPEAM).

În calitatea sa de membru permanent al Comitetului Director, din 2008, Radio România a găzduit și organizat ședința de la București, având un rol important în deciziile strategice luate cu această ocazie. La întâlnire sunt prezenți membrii din Italia, Franța, Croația, Turcia, Spania etc.

Principalele puncte de discuție sunt analiza situației financiare, trasarea principalelor puncte pentru organizarea celei de-a 24-a Conferințe Anuale a COPEAM precum și viitoare evenimente și proiecte susținute de parteneri.

COPEAM se află la intersecția a doi vectori principali care definesc spațiul audiovizual euro-mediteranean de-a lungul timpului: rolul central recurent al Mediteranei în politicile mondiale și rolul tot mai mare al mass-media în revoluția din domeniul comunicării de la sfârșitul secolului XX.

Denumită adesea și "rețea de rețele", COPEAM reprezintă un forum permanent de dialog și cooperare, capabil să aducă mai aproape nu numai țărmurile Mediteranei, dar, de asemenea, diferiții actori din sectorul cultural și audiovizual euro-mediteranean: difuzorii de radio și televiziune, asociații profesionale, instituții inter-guvernamentale, agenții internaționale și non-guvernamentale, institute culturale și de cercetare, producători independenți, universități, instituții locale. Vocația multiculturală susținută a COPEAM de-a lungul timpului a fost menținută, în ultimii ani, prin schimbul de știri, stagii de pregătire, coproducții, seminarii și evenimente culturale.

Un moment important în cooperarea COPEAM - Radio România a avut loc în perioada 15 - 19 mai 2008, când Societatea Română de Radiodifuziune a organizat la București cea de-a 15-a Adunare Generală a COPEAM, la care au participat peste 200 de profesioniști din sectorul audiovizual și cultural din regiunea euro-mediteraneană, printre care înalți reprezentanți ai 30 de companii publice de radiodifuziune, agenții și asociații internaționale și instituții publice.