ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România deschide colaborarea directă cu NHK Japonia

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 8 Iunie 2016 , ora 15.21

La invitația NHK, serviciul public de radio și televiziune din Japonia, președintele director general al Radio România, Ovidiu Miculescu, s-a întâlnit cu președintele NHK, Katsuto Momii, discuție în cadrul căreia s-au agreat variante de colaborare între cele două instituții.

Întâlnirea a fost prima la acest nivel din istoria serviciilor publice de media din România și Japonia, înființate în 1928, respectiv 1925. În acest context a fost prezentat centrul de radio și televiziune din Tokyo, dar și cea mai puternică filială regională, NHK Osaka Station, care, în caz de dezastru, preia funcțiile celei de la Tokyo.

Reprezentanții NHK au apreciat performanțele Radio România în contextul serviciilor publice din cadrul EBU (European Broadcasting Union) și ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), Japonia fiind cea care, prin intermediul lui Toshiyuki Sato, secretarul general al PBI (Public Broadcasting International - asociația mondială a radiourilor și televiziunilor publice) a propus organizarea de către Radio România a Conferinței anuale internaționale a PBI din anul 2017 la București. Propunerea Japoniei a fost aprobată de Comitetul Director al PBI de la Montreal și acceptată de Radio România.

NHK este cel mai puternic serviciu public de media din lume, iar dorința de a colabora direct cu Radio România reprezintă recunoașterea implicită a performanței SRR și a rolului important pe care aceasta îl joacă în mass-media publică pe plan internațional.