ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Reșița a inaugurat Căsuța de sticlă

Bookmark and Share
Publicat: marți, 20 Decembrie 2016 , ora 15.05
Moș Crăciun există la Căsuța de sticlă din centrul civic al Reșiței, unde oamenii de bine donează pentru singura clinică de recuperare oncologică din România, care își va deschide porțile în 2017. Dovezile de solidaritate față de bolnavii de cancer nu contenesc, semn că România are suflet. Toți au înțeles că dar din dar se face Rai - oameni de rând, de exemplu bătrâni care au dăruit fără să stea pe gânduri ultimii bani din portofel, copii care au fost educați de către părinți să fie solidari cu semenii lor, familii plecate peste hotare și revenite acasă de Crăciun, bolnavi de cancer care probabil înțeleg cel mai bine utilitatea acestui centru specializat, dar și persoane care au pierdut pe cineva drag din cauza acestei maladii tăcute.

Până în Ajunul Crăciunului, Radio Reșița oferă, 24 de ore din 24, Muzică pentru viață!

S-au alăturat campaniei umanitare și copiii cu nevoi speciale de la Centrul Școlar de educație incluzivă Primăvara din Reșița, care pentru o zi au uitat de greutățile cu care se confruntă și au devenit spiridușii Moșului. Cei mici au pregătit prăjituri pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru bolnavii de cancer, iar bunătățile au fost vândute în centrul civic al Reșiței. Ce a urmat a fost de vis și greu de transpus în cuvinte. Micuții au transformat cu vocile lor suave Căsuța de sticlă într-o căsuță fermecată. Mai apoi, trupa Phaser a reușit să transmită emoția și totodată bucuria sărbătorilor de iarnă, iar medicul Felicia Quint a demonstrat că arta rămâne singura variantă a frumosului care salvează omenirea.

Seara, distracția s-a mutat în aer liber și au urcat pe scenă solistele de muzică populară Lavinia Manciu și Andreea Stoicănescu. Registrul a fost schimbat de colegii noștri Cristi Buică și Dorian Ianoși, care ne-au purtat pe Strada Folk. Seara a continuat cu un party, iar de buna dispoziție s-au ocupat patru DJ de la Radio 3 NET.