ACUM:
13.05
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Reșița emite pe două noi frecvențe

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 2 Decembrie 2016 , ora 13.30

Radio Reșița este de la 1 decembrie, și mai aproape de locuitorii din Clisura Dunării, care și-au dorit ca pe lângă posturile sârbești, să audă și vești din regiunea de vest. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul celor două frecvențe noi pe care va emite Radio Reșița: 91,9 FM și 92,8 FM.

Reacțiile primarilor n-au întârziat să apară. Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma: "Este un fapt foarte dorit de mult timp de toată lumea și este binevenit. Este singurul radio care va emite în zonă și suntem foarte bucuroși. Radio Reșița este un post foarte ascultat".

Locuitorii din Clisura Dunării care doreau cu tot dinadinsul să asculte Radio Reșița, apelau la instalații improvizate, de multe ori chiar costisitoare. Lucrurile vor fi mult mai simple de la 1 decembrie- spune primarul comunei Berzasca, Nicolae Furdui: "Este postul de radio care a lipsit, ascultam posturile sârbești, dar toți ne-am dorit ca Radio Reșița să ajungă la noi în case".

Și primarul comunei Socol, Olgița Ghiță, a apreciat că în acest fel locuitorii vor fi conectați la actualitatea din județ și din țară: "Radio Reșița este binevenit la noi în zonă. Locuitorii trebuie să cunoască problemele comunei, dar și ce se întâmplă în județ".

Ilie Boboescu, primarul comunei Coronini, spune că era nevoie de acest post: "Mă bucur că Radio Reșița și-a extins aria de acoperire și la Coronini. Mulțumesc tuturor care s-au implicat ca acest lucru să fie posibil. Noi chiar am suferit din acest motiv, că nu am avut semnal".

La fel de bucuros a fost și viceprimarul din Pojejena, Zvezdana Dragomir: "Suntem recunoscători că Radio Reșița se va auzi și în Clisura Dunării. Vă mulțumim că aveți încredere în noi. Suntem convinși că Radio Reșița va fi un partener de nădejde atât pentru comunitate, cât și pentru primărie. Împreună sperăm că vom promova turismul în zonă".

De Ziua Națională a României, o echipă a Radio România Reșița se va afla chiar în mijlocul locuitorilor din Moldova Nouă și din comunele de pe malul Dunării: Socol, Divici, Pojejena, Coronini, Liborajdea, Liubcova și Berzasca.