ACUM:
13.00
De ieri și de azi din arhiva Orchestrelor Radio


Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 14.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk la Colegiul Național Spiru Haret

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 18 Mai 2016 , ora 10.05

Proiectul-concurs Radio Fiction Desk - 2016 continuă, cu un nou workshop, la Colegiul Național Spiru Haret, vineri, 20 mai, începând cu ora 11.30. La această întâlnire vor participa, elevii-actori coordonați de profesoara Mariana Comăniță, echipa de realizatori ai proiectului și, în calitate de invitați, renumitul actor Virgil Ogășanu și scriitorul Radu Băieșu, fiul dramaturgului Ion Băieșu. Piesa de teatru pe care tinerii actori și-au propus să o pregătească și să o înregistreze radiofonic este Boul și vițeii, după Ion Băieșu.

Radio Fiction Desk - 2016 este un proiect-concurs realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, ce își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru realizarea și înregistrarea în mod profesionist de spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a doua ediții a Proiectului, care se derulează pe parcursul anului 2016, participă în concurs trupe de actori-elevi de la patru licee bucureștene: Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Mihai Viteazul - ale căror producții pot deja să fie ascultate și notate, Colegiul Național Spiru Haret și Liceul Teoretic Dante Alighieri.

Conform programului de desfășurare a Proiectului, în toate aceste licee aflate în concurs se desfășoară workshop-uri la care elevii actori se întâlnesc și discută cu echipa de realizatori a Redacției Teatru și cu personalități ale scenei teatrale românești. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează, radiofonic, piesele de teatru în studioul Mihai Zirra al Societății Române de Radiodifuziune, după care spectacolele sunt postate pe site-ul www.tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. În luna decembrie a acestui an, Radio Fiction Desk - 2016 se va încheia cu Gala de premiere.

Puteți asculta și nota pe site-ul www.tnr.srr.ro primele două piese de teatru din concurs: Chirița în provincie, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de elevii de la Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu și O scrisoare pierdută, adaptare radiofonică după I. L. Caragiale, interpretată de elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazul.