ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk, acum la Liceul Teoretic Dante Alighieri

Bookmark and Share
Publicat: marți, 4 Octombrie 2016 , ora 12.01

Joi, 6 octombrie, Proiectul Radio Fiction Desk - 2016 continuă, cu un nou workshop, de această dată la Liceul Teoretic Dante Alighieri, începând cu ora 13:00. La această întâlnire vor participa elevii-actori coordonați de profesoara Alina Cocu, echipa de realizatori a proiectului și, în calitate de invitați, actorii Adrian Titieni și Alexandru Bindea, acesta din urmă fost elev al liceului. Piesa de teatru pe care tinerii actori și-au propus să o pregătească și să o înregistreze radiofonic este Avioane de hârtie, de Elise Wilk.

Radio Fiction Desk - 2016 este un proiect-concurs realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, proiect care își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza și înregistra profesional spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a doua ediții a proiectului, care se derulează pe parcursul anului 2016, participă în concurs trupe de actori-elevi de la patru licee bucureștene și anume: Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Colegiul Național Spiru Haret - ale căror producții pot deja să fie ascultate și notate, și Liceul Teoretic Dante Alghieri, ultimul intrat în concurs.

În toate aceste licee aflate în concurs se desfășoară workshop-uri la care elevii actori sunt îndrumați și pregătiți de către profesioniști ai Redacției Teatru, alături de personalități ale scenei teatrale din România - colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează, radiofonic, piesele de teatru în studioul Mihai Zirra al Societății Naționale de Radiodifuziune, după care spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. Piesele de teatru postate pe site pot fi ascultate și notate de toți iubitorii teatrului radiofonic. Fiind un proiect-concurs, în luna decembrie a acestui an, Radio Fiction Desk - 2016 se va încheia cu Gala de premiere.

Puteți asculta și nota primele trei piese de teatru din concurs, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro: Chirița în provincie, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de elevii de la Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu, O srisoare pierdută, o adaptare după I. L. Carasgiale, interpretată de elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazu și Boul și vițeii, o adaptare după Ion Băieșu, interpretată de elevii de la Colegiul Național Spiru Haret.