ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Postul Radio România Actualități, felicitat de ambasadorul SUA, Hans Klemm

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 23 Noiembrie 2016 , ora 11.30
Într-o scrisoare către Dan Preda, managerul Radio România Actualități, ambasadadorul Statelor Unite la București Hans Klemm a mulțumit pentru "personalul talentat și resursele alocate în acoperirea activității ambasadei în noaptea alegerilor din Statele Unite" din data de 8 noiembrie 2016.

"Sperăm că v-ați bucurat de șansa de a intra în legătură cu o mare parte a personalului ambasadei și cu invitații români.

"Emisiunile despre alegeri și informațiile despre sistemul electoral american au contribuit la informarea publicului din România asupra felului în care funcționează sistemul democratic american.

"Sperăm ca în urma transmisiunilor d-voastră, românii să se simtă încurajați și îndreptățiți să participe la propriile alegeri care se apropie", se arată în scrisoarea semnată de ambasadorul Klemm.

Alegerile din Statele Unite au avut loc pe data de 8 noiembrie 2016. Din cauza decalajului de fus orar, Radio România Actualități a alocat mai multe resurse pe timpul nopții alegerilor, iar a doua zi a continuat să transmită reacții și comentarii interne și internaționale privind rezultatul alegerilor din SUA.

Alegerile din SUA au fost câștigate de candidatul republican Donald Trump, care va prelua mandatul de la administrația democrată a președintelui Barack Obama în ianuarie anul viitor.