Evenimente Înapoi

Pianista Alexandra Dariescu, cel mai tânăr muzician român căruia Casa Regală a României îi acordă distincția 'Medalia Custodele Coroanei'

Publicat: marți, 24 Martie 2015 , ora 10.20
Astăzi, 24 martie 2015, pianista Alexandra Dariescu va primi distincția "Medalia Custodele Coroanei" acordată de Casa Regală a României. Ceremonia regală de decorare va avea loc la Castelul Peleș, în data de 25 martie.

De asemenea, artista este și cel mai tânăr muzician român căruia Familia Regală a României îi acordă această distincție.

Anul acesta, Alexandra Dariescu împlinește 20 de ani de carieră pianistică, lansează primul disc înregistrat cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra și cel de al doilea disc din Trilogia Preludiilor, iar în toamnă se reîntoarce în România pentru a susține un concert în cadrul Festivalului George Enescu.

Distinsă cu Medalia de Aur de către Royal Northern College of Music din Manchester, Alexandra Dariescu este prima pianistă româncă ce a susținut un concert la Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra în prezența Familiei Regale a României. Printre numeroasele premii și distincții acordate Alexandrei Dariescu se numărăși Premiul de Excelență pentru promovarea imaginii țării noastre în Marea Britanie acordat de Ambasadorul României la Londra.