ACUM:
13.05
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Pe o vreme ca asta' de Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican, premieră absolută la Radio România Actualități

Bookmark and Share
Publicat: luni, 10 Octombrie 2016 , ora 10.06

Teatrul Național Radiofonic vă invită să ascultați, în premieră absolută, luni, 10 octombrie, de la ora 23:05, la Radio România Actualități, spectacolul: Pe o vreme ca asta. Scenariul și regia artistică Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican.

Distribuția spectacolului radiofonic reunește nume importante ale scenei românești, cât și tineri interpreți extrem de talentați: Cristian Iacob, Constantin Florescu, Smaranda Maria Caragea, Ioan Andrei Ionescu, Ana Maria Bălescu, Cosmina Ștefania Olariu, Coca Bloos, Mirela Sânziana Zeța, Andrei Bibire, Bianca Oprea, Monica Clara Popadiuc, Mircea Alexandru Băluță și Costas Mincu.

Pe o vreme ca asta este o piesă de teatru radiofonic puzzle ce urmărește destinul unui suflet înainte să se nască, în timpul vieții și după trecerea în cealaltă lume. Nimic nu este întâmplător, iar coincidențele nu sunt decât noduri ale destinelor ce se întâlnesc. Cine suntem? De ce venim pe această lume? Gânduri ce se repetă în fiecare generație, în fiecare om, în fiecare suflet... Pe o vreme ca asta este o clipă de viață și o viață într-o clipă.

Scenariul radiofonic este gândit în așa fel încât, prin dinamica, prin vocile actorilor, prin ilustrarea perfectă a interferenței motivelor, prin tehnici de sound design, prin interferențe acustice, să fie un spectacol de actualitate, dinamic și antrenant. Regia artistică conturează cu subtilitate o acțiune interesantă și captivantă, prin combinarea vocilor actorilor cu strigăte, efecte sonore și vibrații auditive. Muzica originală a compozitorului George Marcu vine să completeze, cu o valoare sensibilă și percutantă, dar și cu o expresivă explorare a sunetelor, în spațiu și timp, iar punerea în valoare a sunetelor magice ale compozitorului să se îmbine perfect cu percuția lui Lucian Maxim. Din echipa de realizatori ai spectacolului mai fac parte: Simona Vasiliu - redactor, Florin Bădic - regia de montaj și Janina Dicu Tudor - regizor de studio.

Spectacolul Pe o vreme ca asta de Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican, va putea fi ascultat, în avanpremieră, luni, 10 octombrie, de la ora 11:00, la Clubul de la hotelul Ramada Majestic, în prezența actorilor din distribuție, a oamenilor de teatru, jurnaliștilor și a publicului iubitor al fenomenului.