Evenimentele săptămânii Înapoi

Paula Seling și Camerata Regală la Concertele Radio România Muzical

Publicat: marți, 12 Mai 2020 , ora 15.00


"Prospețime, fantezie fără limite, culori diverse și o extremă diversitate." - sunt calitățile deseori evidențiate de specialiști atunci când îi descriu pe tinerii instrumentiști care alcătuiesc Camerata Regală; ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Proiectele lor, în care se înscrie și Stagiunea Regală, oferă o viziune proaspătă și dinamică, reușind să atragă cu succes publicul în sala de concert cu fiecare ocazie. Au atras publicul și în 17 februarie 2019 la Sala Mare a Ateneului Român.

2019 - a fost anul în care Camerata Regală a sărbătorit 10 ani de activitate, iar primul concert al acestei stagiuni aniversare a avut-o invitată pe îndrăgita solistă de muzică pop Paula Seling. Evenimentul a avut loc sub cupola Ateneului Român în 17 februarie 2019 cu ocazia sărbătorii naționale a iubirii - Dragobetele. La pupitru s-a aflat Constantin Adrian Grigore - dirijor principal al Orchestrei Camerata Regală.

Concertul a adus în fața publicului bucureștean o colaborare inedită între Camerata Regală și solista de muzică pop Paula Seling. Peste 15 albume solo atât cu muzică pop, dar și de colinde și muzică religioasă, multe dintre acestea fiind scrise, orchestrate și produse de ea. Paula Seling a fost vocea personajului Holly Viteză în producția "Mașini 2" și a interpretat piesa "Chiar pot zbura" de pe coloana sonoră a filmului de animație Disney, "Neînfricata". Paula Seling a oferit publicului piese din repertoriul său, între care: tangoul "Por una cabeza" de Carlos Gardel, "După noapte vine zi" de Aurel Giroveanu, "Până când nu te iubeam" de Anton Pann, "Oblivion" de Astor Piazzola, "Caruso" de Lucio Dalla, "Trurli" de Vasile Vasilache și câteva compoziții proprii: "Acasă", "Promit" și "Ridică-te".

Paula Seling - o voce specială cu un program crossover - joi, 14 mai 2020, la Concertele Radio România Muzical (ora 19.00).

Jeanine Costache