ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimente Înapoi

Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, concert în memoria Majestății Sale, Regele Mihai I al României

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 13 Decembrie 2017 , ora 11.13

Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio onorează memoria Majestății Sale, Regele Mihai I al României, vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 19.00, la Sala Radio. Orchestra și corul vor interpreta lucrarea Un Recviem German, op. 45, de Johannes Brahms.

La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Cristian Mandeal, iar soliștii invitați ai serii vor fi soprana Cristina Grigoraș și baritonul Balla Sándor. Corul Academic Radio este pregătit de Ciprian Țuțu.

Cu sute de concerte dirijate în peste 35 de țări de pe 4 continente, Cristian Mandeal și-a cucerit o excelentă reputație națională și internațională, atât datorită performanțelor sale muzicale, cât și implicării sale recente în evoluția Orchestrei Române de Tineret.

Solistă a Operei Naționale din Iași, soprana Cristina Grigoraș a fost premiată la concursuri naționale și internaționale de canto și abordează atât roluri de operă, cât și din repertoriul vocal - simfonic.

În prezent solist al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, baritonul Balla Sándor a colaborat cu operele și filarmonicile din România, dar a evoluat și pe scene prestigioase din Europa sau Statele Unite.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Începând din noua stagiune, biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se vor achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.