Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Orașul vorbește' cu David Mitchell la Radio România Cultural

Publicat: vineri, 12 Februarie 2016 , ora 12.50

"Sunt promiscuu de curios în legătură cu lumea, iar dorința mea de a surprinde cât mai mult din ea în romanele mele e aproape erotică." (David Mitchell, în interviul acordat Ioanei Bâldea Constantinescu)

Scriitorul David Mitchell este invitatul special al Ioanei Bâldea Constantinescu în emisiunea Orașul vorbește de luni, 15 februarie, de la ora 10:05, la Radio România Cultural, într-un interviu eveniment difuzat în exclusivitate de acest post de radio.

Nominalizat la Booker în 2014 și la Guardian First Book Award, câștigător a John Llewellyn Rhys Prize, adulat, contestat, David Mitchell este una dintre cele mai sonore voci ale generației sale, cu o profunzime auctorială care l-a făcut să aterizeze pe lista celor mai influente 100 de personalități a revistei Time sau în topul Granta al celor mai buni scriitori britanici, de-a lungul timpului. Romanul său, "Atlasul norilor" (2004) a fost ecranizat în 2012 cu Tom Hanks, Halle Berry și Jim Broadbent în rolurile principale.

Romanul său, "Omul de ianuarie" (Black Swan Green, 2006) a apărut recent în limba română la Editura Humanitas Fiction.

Pe 17 februarie 2016, David Mitchell și Kazuo Ishiguro susțin împreună la Royal Festival Hall din Londra conferința Among Giants and Ghosts, o întâlnire în care își vor discuta reciproc operele și principiile literare.

Emisiunea Orașul Vorbște, singura emisiune de cultura urbană din FM-ul românesc , realizată și prezentată de Ioana Bâldea Constantinescu, este difuzată la Radio România Cultural si pe www.radioromaniacultural.ro în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 10:05 la ora 12:00.