ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Orașul vorbește, cu Andrew Solomon, la Radio România Cultural

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 25 Martie 2016 , ora 9.52

"(...) atunci când iubești pe cineva, automat te temi să nu i se întâmple ceva rău. Parte din nevoia de a-ți proteja copilul, care este, în opinia mea, atitudinea sănătoasă a oricărui părinte bun, e acceptarea acestei frici continue. Teama e țesută în textura iubirii. Nu există zile cu mai multă iubire și zile cu mai multă teamă. Eu cred că iubirea adevărată include foarte multă teamă." (Andrew Solomon, în interviul acordat Ioanei Bâldea Constantinescu).

Scriitorul Andrew Solomon este invitatul special al Ioanei Bâldea Constantinescu în emisiunea Orașul vorbește de luni, 28 martie, de la ora 10:30, la Radio România Cultural, într-un interviu eveniment difuzat în exclusivitate de postul nostru de radio.

După bestesellerul Demonul amiezii, carte care a fost inclusă în lista publicației The Times a celor mai bune o sută de cărți ale deceniului, Andrew Solomon revine cu o carte dedicată familiei și problemelor sale - Departe de trunchi. Douăsprezece feluri de dragoste. Părinți, copii și căutarea identității.

Andrew Solomon este doctor în psihologie și scrie literatură de factură politică, culturală, psihologică și de ficțiune. Apare în mod regulat - cu o largă și diversificată sferă de subiecte despre depresie, artiștii sovietici, renașterea culturală afgană, politica libiană și altele - în New Yorker, New York Times Magazine, Artforum, Travel and Leisure și în alte publicații. Trăiește la New York și Londra.

Volumul Departe de trunchi. Douăsprezece feluri de dragoste. Părinți, copii și căutarea identității a apărut de curând la editura Humanitas și este deja în librării.

Orașul vorbește, singura emisiune de cultura urbană din FM-ul românesc , realizată și prezentată de Ioana Bâldea Constantinescu, este difuzată la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 10:05 la ora 12:00.