ACUM:
13.00
De ieri și de azi din arhiva Orchestrelor Radio


Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 14.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Ora de educație muzicală, la cea de-a șasea ediție

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 20 Ianuarie 2016 , ora 15.14

În perioada 21 ianuarie - 31 mai, proiectul de succes Ora de educație muzicală se va desfășura, bilunar, la Liceul Teoretic Bulgar Hristo Botev din sectorul 1. Vor participa aproximativ 60 de elevi care vor afla de ce este importantă cunoașterea istoriei muzicale.

Organizat de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural, în colaborare cu Orchestrele și Corurile Radio, programul Ora de educație muzicală are ca scop promovarea produselor Radio România - concerte de muzică clasică, CD-uri audio, cărți, emisiuni radiofonice de specialitate, dar și atragerea și fidelizarea spectatorilor în sălile de concerte radio sau la audițiile radiofonice.

Invitatul primei ediții, în 21 ianuarie, este trompetistul Sebastian Serafimovici, solist instrumentist la Orchestra Națională Radio. Împreunã cu realizatorul Cristian Marica, acesta le va prezenta copiilor, o lecție introductivă în culisele muzicale ale radioului public și o trecere în revistă a instrumentelor de suflat. Vor fi 60 de minute de dialog interactiv și argumentat despre muzicã și importanța limbajului său universal.

Programul Ora de educație muzicală este un proiect care se adresează elevilor care nu studiază la liceele sau școlile de profil muzical. A debutat în anul 2011, la inițiativa Radio România Cultural și este transmis prin folosirea instrumentelor moderne de învățare și prin audițiile muzicale live. La el au participat până în prezent peste 1.200 de elevi din București și județul Ilfov.

Trompetistul Sebastian Serafimovici a absolvit în 1994, Universitatea de Muzică din București - Facultatea de Interpretare Muzicală, finalizând masteratul în interpretare muzicală în anul 2000. Din 1999 este solist instrumentist la Orchestra Națională Radio, iar din 2008, profesor asociat la American International School of Bucharest. Sebastian Serafimovici a avut colaborări cu diverse orchestre, formații și muzicieni: Filarmonica George Enescu, Becker's Bavarian Carpathen Show; a cântat în cadrul unor concerte din București, cu orchestrele unor mari artiști, precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Mstislav Rostropovici.