ACUM:
20.20
Armonii preclasice
Un regal de muzică renascentistă și barocă.
Urmează: 21.20 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 22.50 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.

Agenda de concert Înapoi

O orchestră din Cluj atacă COVID-ul cu muzica clasică

Bookmark and Share
Publicat: luni, 20 Iulie 2020 , ora 9.10

Orchestra compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va susține vineri, 24 iulie 2020, de la ora 11.00, în curtea Spitalului Municipal din Cluj-Napoca, un concert caritabil pentru bolnavi și cadrele medicale.

Proiectul denumit New Hope are scopul să aducă prin muzică, bucurie în sufletele oamenilor suferinzi. Artiștii vor face să răsune muzica lui Mozart și Piazzola, atât pentru alinarea bolnavilor cât și în semn de prețuire a cadrelor medicale, care nu se dau bătute în lupta cu boala.

Având în vedere contextul actual, bolnavii și medicii vor urmări actul artistic respectând distanțarea socială.

Evenimentul este organizat de violoncelistul Octavian Lup, în parteneriat cu orchestra A.T.A.C.

"După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului New Hope și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferință, pe un pat de spital și nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă, formată din peste 20 de oameni," a declarat Octavian Lup.

După concertul din Cluj, artiștii au în plan să ducă muzica clasică și la alte spitale din țară, dar și la azilele de bătrâni.

Evenimentul este susținut de compania Megatitan.