ACUM:
17.00
Arpeggio (R)
Beethoven & more pentru două ore.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Mircea Cărtărescu, Radu Jude și Radu Afrim printre laureații Galei Premiilor Radio România Cultural

Bookmark and Share
Publicat: marți, 22 Martie 2016 , ora 8.41
Gala Premiilor Radio România Cultural, ediția a XVI-a, și-a desemnat căștigătorii' luni, 21 martie 2016, la Teatrul Odeon.

A fost un spectacol în care lumea culturală a strălucit și care s-a bucurat de prezența unor importante personalități ale lumii culturale și artistice, jurnaliști, dar și a unui public care a umplut până la refuz sala Teatrului Odeon.

Evenimentul a fost urmărit în direct de ascultătorii Radio România Cultural și pe internet la www.radioromaniacultural.ro. TVR 2 și TVR HD vor difuza înregistrarea pe data de 3 aprilie, ora 22.00.

Momentele muzicale au fost asigurate de Luiza Zan și Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Gala a fost prezentată de Maria Balabaș și Radu Croitoru.

Au fost acordate trei premii speciale:

Premiul de Excelență i-a fost decernat istoricului Neagu Djuvara.

Premiul Lux Mundi i-a revenit artistului vizual Dan Perjovschi.

Premiul ''In memoriam Iosif Sava'' i-a fost acordat acordat pianistei Raluca Știrbăț.

Premiile pe secțiuni au fost următoarele:

Premiul pentru Proză i-a revenit lui Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas

Premiul pentru Film a revenit regizorului Radu Jude,pentru filmul Aferim!

Premiul pentru Poezie i-a fost înmânat lui Robert Șerban, pentru volumul Puțin sub linie, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru Teatru a fost decernat Echipei proiectului Antisocial - o coproducție a Teatrului Național "Radu Stanca" și a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

Premiul la categoria Arte plastice a fost obținut de artistul plastic Liviu Stoicoviciu pentru expoziția Orașe imaginate (curator: Călin Dan) de la Muzeul Național de Artă Contemporană

Premiul pentru Muzică i-a revenit compozitorului Adrian Enescu, pentru complexitatea artistică a Proiectului BachFiles.

Premiul pentru Educație a fost obținut de Asociația MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susține cultura în educație.

Premiul pentru Știință - Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO.

La secțiunea Proiecte culturale și festivaluri a fost laureat Radu Afrim pentru conducerea artistică a Galei Tânărului Actor HOP.

Eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.)

Partener: Teatrul Odeon

Coproducator: TVR 2

Sponsori: Domeniile Ostrov, ApiLand, Gerovital, New Andrei Style.

Parteneri media: România liberă, Media Trust, Dacic Cool, Șapte Seri, Observator cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultură, agențiadecarte.ro.