ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Mama - sufletul familiei', un serial emoționant de istorie orală, oferit de Rador

Bookmark and Share
Publicat: marți, 1 Martie 2016 , ora 10.04

Cei mai mulți dintre noi gândesc, vorbesc, scriu cu plăcere sau cu dor despre mama. Legătura cu cea care ne poartă în trupul ei rămâne mereu, cel puțin simbolic, indestructibilă. Iar atunci când avem norocul de a nu o pierde pe mama în prima copilărie, ea rămâne mereu pentru noi sufletul familiei. Sigur, această observație este un truism care ne trece prin minte mai des în luna martie, când ne-am obișnuit să o sărbătorim pe Mama. Este o sărbătoare străveche legată de renașterea naturii și cultul fecundității, care străbate în felurite variante istoria și mitologiile popoarelor. În epoca noastră este sărbătorită în multe țări la 8 martie ca Zi a Femeii și reprezintă mai mult un semn al conștientizării rolului femeii în societate.

După 23 de ani de experiență în realizarea interviurilor de istorie orală - interviuri de tip "povestea vieții", putem spune că cei mai mulți dintre intervievați își deschid sufletul atunci când vorbesc despre mama. Ochii li se luminează. Se exteriorizează chiar și cei mai introvertiți. Devin încrezători și suspicioșii. Tema copilăriei, având-o în centrul ei pe mama, deschide porți pe care alte subiecte le lasă lăcătuite.

Într-un serial de 8 episoade, care începe la 1 martie, vom prezenta câteva dintre sutele de mărturii despre mama, aflate în Arhiva de istorie orală. Veți cunoaște mame puternice, mame duioase, mame cu instincte simple, primordiale sau mame rafinate. Copiii lor sunt intelectuali sau truditori ai pământului, fac parte din elita societății sau nu, dar indiferent de aceasta își amintesc de mamele lor ca fiind sufletul familiei. Urmăriți-ne pe www.rador.ro !