ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Cronici Înapoi

Mahler - în deschiderea Stagiunii 2010-2011 a Filarmonicii «G. Enescu»

Bookmark and Share
Publicat: luni, 27 Septembrie 2010 , ora 11.34

La aproape 115 ani de când a fost prezentată în primă audiție mondială sub bagheta compozitorului, Simfonia a II-a Învierea de Gustav Mahler a deschis joi, 23 septembrie 2010 noua stagiune a Filarmonicii bucureștene.

Sub cupola Ateneului Român au evoluat ca soliste soprana Mariana Colpoș și mezzo-soprana Sidonia Nica, acompaniate de Corul pregătit de Iosif Ion Prunner și Orchestra instituției. La pupitru s-a aflat Jin Wang, un dirijor deja familiarizat cu publicul românesc și care va colabora și în stagiunea 2010-2011 cu Filarmonica «George Enescu».

Simfonia a II-a de Mahler - o partitură binecunoscută, dar dificilă și amplă, a pus în evidență capacitatea orchestrei și a dirijorului de a sublinia multiplele planuri sonore ale lucrării, diversitatea dinamică, timbrală și agogică. Mariana Colpoș și Sidonia Nica au adus un plus de rafinament prin voci agreabile - cea din urmă a impresionat printr-o prezență fermecătoare și un timbru cald și puternic care s-a potrivit de minune cu profunzimea sonorităților specifice muzicii lui Mahler. A fost așadar un concert gustat de un public numeros.

Larisa Clempuș