ACUM:
13.05
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Maestrul Vassily Sinaisky preia bagheta în cadrul spectacolului din 18 septembrie al Orchestrei Filarmonicii din St. Petersburg

Bookmark and Share
Publicat: duminică, 8 Septembrie 2019 , ora 9.08


Maestrul Vassily Sinaisky va urca la pupitrul Orchestrei Filarmonice din St.Petresburg pentru spectacolul din 18 septembrie, de la Sala Palatului, preluând bagheta de la Mestrul YURI TEMIRKANOV care, din motive de sănătate, nu va mai putea călători la București.

Concertul se va desfășura cu același repertoriu, la ora 20.00, la Sala Palatului.

Maestrul VASSILY SINAISKY este un muzician complet, dirijor experimentat și pianist. A fost dirijor principal al BBC Philharmonic Orchestra, unde deține și titlul de dirijor emerit, Director Muzical și dirijor al Tetrului Balsoi, al Orchestrei Nationale de Stat a Rusiei, director și dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii din Moscova, dirijor principal al Orchestrei Filarmonice a Olandei, al Orchestrei Filarmonice din Malmo și al Orchestrei Filarmonice a Letoniei. A vizitat pentru prima oară România în anul 2014 când a dirijat Orchestre National de France și a revenit anul trecut, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii "George Enescu", în cadrul concertului de gală al finalei de vioară a Concursului Internațional "George Enescu".


În program:
ORCHESTRA FILARMONICĂ DIN ST. PETERSBURG
VASILY SINAISKY dirijor
NELSON FREIRE pian

Beethoven Concertul nr. 4 pentru pian și orchestră în sol major op. 58
Mahler Simfonia I în re major