ACUM:
13.00
De ieri și de azi din arhiva Orchestrelor Radio


Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 14.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Ipostaze științifico feminine la Cafeneaua de știință

Bookmark and Share
Publicat: luni, 7 Martie 2016 , ora 9.30
Șase chipuri ale aceleiași pasiuni: cea pentru știință. Șase femei care au făcut din pasiune - din pasiunea pentru știință - o carieră de o viață: Gina Isar, cercetător științific la Institutul de Științe Spațiale de la Măgurele, Elena Butoi, dr. în bilogie la Institutul de Biologie și Patologie Celulară "Nicolae Simionescu" al Academiei Române, Oana Paula Popa, dr. în bilogie, coordonatoarea Laboratorului de Biologie Moleculară al Muzeului Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Anca Velicu, dr. în sociologie, cercetător la Institutul de Sociologie al Academiei Române, Silvia Stegaru, asistent universitar si de cercetare, doctorandă la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București, co-fondatoare a Girls Who Code - Romania, prima comunitate pentru femei programator din România.

Nu în cele din urmă, Mirela Nemțanu, absolventă a Academiei de Științe Economice din București, manager de comunicare și relații publice al companiei L'Oreal România, coordonatoarea, împreună cu UNESCO, a Programului de Burse Naționale L'Oréal UNESCO "Pentru Femeile din Știință" - din convingerea că știința este frumoasă, că "lumea are nevoie de știință" dar și că "știința are nevoie de femei", ca să cităm din motto-ul programului.

Povestea lor, care este și povestea carierelor lor - luni, 7 martie a.c., la Cafeneaua de știință, în direct, între 19.00 - 21.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural dar și video on line, pe www.radioromaniacultural.ro

O emisiune despre pasiunea pentru știință.

Cu pasiune, despre știință.

Realizator si moderator: Corina Negrea.