ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Ține sârba ca la Gorj' - concert aniversar Claudia Torop la Sala Radio!

Bookmark and Share
Publicat: marți, 1 Martie 2016 , ora 13.28
Duminică, 6 martie (17.00), Orchestra de Muzică Populară Radio, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș, vă invită la Sala Radio la un concert dedicat solistei CLAUDIA TOROP.

Sub titlul "ȚINE SÂRBA CA LA GORJ", Claudia Torop vă propune o frumoasă călătorie pe plaiuri oltenești, alături de invitații săi speciali: Floarea Calotă, Gheorghe Roșoga, Ion Ghițulescu, Anghelina Timiș-Lungu, Mariana Anghel, Cristian Pomohaci, Alexandru Pugna, Gheorghița Nicolae, Marcel Părău, Maria Tătaru, Ion Drăgan, Georgel Nucă, Călin Brăteanu, Stana Stepanescu, Bogdan Cioranu, Marian Medregoniu, Roxana Croitoru. Evenimentul va fi prezentat de Pompiliu Ciolacu.

Claudia Torop consideră că primul pas important în parcursul său artistic l-a reprezentat obținerea trofeului "Maria Lătărețu", în cadrul concursului "Floarea din grădină", pe 3 octombrie 1989. Cu acest prilej, Marioara Murărescu, cunoscuta realizatoare a emisiunii "Tezaur folcloric" declara: "punctajul maxim acordat de juriu și trofeul au răsplătit repertoriul, stilul curat de interpretare și costumul de o rară frumusețe pe care Claudia îl purta atunci".

Cariera Claudiei Torop a cuprins colaborări cu aproape toate ansamblurile din țară, iar din 2005 face parte din Ansamblul Profesionist "Doina Gorjului". Artista de la Bumbești-Jiu participă în permanență la emisiunile radiourilor și televiziunilor naționale și locale, fiind o prezență apreciată de public. A colaborat cu Orchestra Radioteleviziunii Române (dirijor: Paraschiv Oprea) și cu ansamblul profesionist "Plaiurile Oltului", unde l-a avut ca dirijor pe Marin Constantin. Primele înregistrări le-a făcut la Radio București, în anul 1990, când a imprimat zece piese împreună cu regretatul Marin Ghiocel.

Un concert Radio România.

Coproducător Televiziunea FAVORIT.

Parteneri media: Radio Antena Satelor, Radio Romania Actualități.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.