ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Grupul 'Trei Parale' - concert la Teatrelli

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 24 Ianuarie 2020 , ora 0.00
De ziua Unirii Principatelor Române, grupul de muzică veche românească Trei Parale evoluează pe scena Teatrelli, într-un concert organizat de Primăria Capitalei prin Creart. De la ora 19.00, formația va interpreta piese tradiționale din Muntenia, Oltenia și Moldova. Florin Iordan va cânta la cobză și fluiere, Daniel-Mircea Pop va asigura partea vocală, Mihai Balabaș - la vioară și Beatrice Iordan la cobză.
Grupul Trei Parale este cunoscut pentru faptul că în alcătuirea repertoriului și conturarea stilului interpretativ, se bazează pe diferite modalități de cercetare: expediții prin sate, colaborări cu bătrâni muzicieni amatori, ascultarea unor înregistrări vechi de teren, realizate de Constantin Brăiloiu sau Béla Bartók, documentarea din diverse volume de folclor muzical sau studiul unor transcripții de secol al XIX-lea (Anton Pann, Gheorghe Ucenescu, Dimitrie Vulpian etc.).
Intrarea la concertul de la Teatrelli este liberă, în baza unei rezervări online pe bilete.ro sau la casa de bilete Teatrelli.
Larisa Clempuș