ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Gaudeamus Oradea 2016, un târg de carte cu surprize și noutăți

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 11 Mai 2016 , ora 14.49

Caravana Gaudeamus revine la Oradea pentru o ediție cu totul specială, care se va desfășura sub semnul aniversării a 150 de ani de la debutul lui Mihai Eminescu în paginile revistei Familia, fondată și condusă atunci de Iosif Vulcan. Între 18 și 22 mai, orădenii sunt așteptați în Parcul 1 Decembrie la un adevărat festin literar, pe măsura momentului istoric pe care îl aniversăm în acest an.

Târgul Gaudeamus Oradea este organizat de Radio România, Primăria Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și regiune, într-o formulă unică în seria celor peste 90 de târguri de carte derulate sub acest brand de către postul național de radio: Oradea este singurul oraș în care autoritățile locale se implică în mod activ în organizarea târgului, sub toate aspectele și în toate etapele.

După o ediție de debut al cărei palmares a rivalizat cu cel al unui târg de carte cu tradiție, Gaudeamus a crescut la Oradea, de la un an la altul. Cea de a treia ediție aduce, alături de oferta deja familiară publicului, o serie de noutăți:

În premieră, la târg vor participa toate editurile de top din România și cei mai importanți distribuitori de carte străină. Numărul mare al participanților și varietatea domeniilor editoriale abordate sunt garanția pentru o ofertă bogată și variată, pentru toate gusturile, vârstele și preocupările. Bestseller-urile momentului, în țară și peste hotare, importante reduceri de prețuri, inclusiv pentru titluri recente, pachete promoționale și serii de autor sunt, fiecare în sine, câte un motiv cu adevărat serios să veniți la târg.

Evenimente surpriză care vor duce Târgul Gaudeamus, în premieră, și în alte zone din centrul orașului și mai aproape de orădeni:

Miercuri, 18 mai, începând cu ora 13:00, vă invităm la ... Flash mob!

Peste 350 de elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu vor reface în mod simbolic, între pavilionul Gaudeamus din parcul 1 Decembrie și bustul lui Iosif Vulcan, traseul pe care poezia De-aș avea a tânărului Eminescu l-a parcurs în urmă cu 150 de ani, de la Cernăuți la redacția revistei Familia. Lucrarea de debut a poetului, tipărită într-un format special, va fi astfel transmisă, de la om la om, de la târg până în preajma Muzeului Memorial Iosif Vulcan. Destinatarul final va fi domnul Ioan Moldovan, actualul director al revistei Familia, care va da citire cuvintelor cu care Iosif Vulcan a prefațat în paginile revistei, la 9 martie 1866, poezia De-aș avea. Evenimentul a fost inițiat și este organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Colegiul Național Mihai Eminescu și revista Familia.

Joi după-amiază, vă așteptăm pe strada Republicii la Parada personajelor literare, susținută de liceenii de la Colegiul Național Mihai Eminescu, cu sprijinul Teatrului Regina Maria din Oradea.

• Tombola Gaudeamus cu premii numeroase și extrem de atractive și concursul Miss Lectura.

• Invitați de nota 10: Olimpicii României.

• Campania de donații Cărțile se întorc acasă.

Programul de vizitare este: miercuri - sâmbătă, între orele 10:00 și 20:00 și duminică, între orele 10:00 și 15:00. Intrarea este liberă.

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale, Vodafone România, Automobile Dacia.

Parteneri: Avon, Hotel President Băile Felix, Casa de Modă Ilinca din Craiova, Select Catering Oradea, Asociația Club Lions 22 Oradea, Teatrul Regina Maria din Oradea.

Parteneri media: mediaTRUST, Oradea Info, Bihoreanul.

Detalii suplimentare privind această ediție a Târgului Gaudeamus Oradea, pe www.gaudeamus.ro sau la Secretariatul Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro).