ACUM:
14.55
Promo
Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Urmează: 14.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 15.00 Calendar muzical Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

GAUDEAMUS Litoral 2016: Vârf de sezon estival, vârf de sezon editorial

Bookmark and Share
Publicat: marți, 16 August 2016 , ora 8.45

După cinci zile în care i-a îmbiat pe cititorii aflați pe litoral cu o mare de cărți și un maraton de evenimente editoriale, Caravana GAUDEAMUS a ridicat ancora de la malul mării.

Târgul GAUDEAMUS Litoral 2016, organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media și Radio Constanța, s-a desfășurat în perioada 11 - 15 august, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat, în premieră, în Piațeta Perla din Mamaia.

Noul amplasament mai generos și mai accesibil a confirmat atât așteptările organizatorilor, cât și pe cele ale expozanților, peste 10.000 de vizitatori - turiști și constănțeni deopotrivă - trecând pragul târgului la această ediție. Afluența de public s-a reflectat și în volumul vânzărilor înregistrate de participanți care a depășit considerabil nivelul ediției de anul trecut.

Președintele de onoare al acestei ediții a fost domnul prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, președintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor și profesor la Universitatea Ovidius din Constanța.

*****

Conform tradiției, luni, 15 august - ultima zi a târgului, au fost decernate premiile și trofeele Târgului GAUDEAMUS Litoral 2016:

• Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului: locul 1 - Grupul Editorial CORINT, locul 2 - Editura RAO și locul 3 - Editura TREI;
• "Cea mai râvnită carte a târgului" a fost desemnată, tot de către vizitatori, volumul "Sub aceeași stea" de John Green, publicat de Editura TREI;
• Trofeul Presei a revenit, prin Votul Publicului, cotidianului "Telegraf" - secțiunea publicații, postului Litoral TV - secțiunea TV și site-ului constanteanul.com - secțiunea online. Întrucât rezultatul votului a fost neconcludent, Trofeul Presei - secțiunea radio nu a fost acordat (postul Radio Constanța care a primit cele mai numeroase voturi, nu a intrat, firește, în competiție, dat fiind statutul său de organizator al evenimentului);
• Premiul Miss Lectura a fost câștigat de domnișoara Loredana Călugăru, studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, a Universității "Ovidius" din Constanța; premiul a constat într-o ținută vestimentară oferită de Casa de Modă Ilinca din Craiova.
• Marele premiu al Tombolei GAUDEAMUS, organizată pe baza buletinelor de vot al publicului, a fost câștigat de doamna Monica Antonaru din Constanța. Acesta a fost oferit, pentru al doilea an consecutiv, de REGIONAL AIR SERVICES S.R.L - Aeroportul Tuzla și constă într-un zbor de agrement cu durata de 30 de minute deasupra litoralului românesc.

Bilanțul ediției se prezintă astfel:
• peste 10.000 de vizitatori;
• 29 de expozanți;
• 100 evenimente conexe;
• Circa 700 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului "Cărțile se întorc acasă". Campania are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere. Volumele donate la GAUDEAMUS Litoral 2016 au ca destinație biblioteca școlii din satul Oituz, comuna Lumina, județul Constanța.
• Zeci de cititori surprinși în flagrant pe plajă amendați din nou de Poliția GAUDEAMUS cu cărți oferite de editurile Eikon, Herald, Humanitas, Niculescu, Nemira, Rao, Trei.

După Craiova, Cluj-Napoca, Oradea și Mamaia, cartea-ștafetă GAUDEAMUS revine în toamnă la București, pentru următoarele evenimente organizate de Radio România în 2016: Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară (15 - 25 septembrie, Piața Universității) și Târgul Internațional GAUDEAMUS Carte de învățătură (16 - 20 noiembrie, Pavilionul Central Romexpo).

Târgul GAUDEAMUS Litoral 2016 - un eveniment Radio România

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale, Vodafone România și Automobile Dacia

Parteneri: Casa de Modă Ilinca, Colegiul de Arte "Regina Maria" din Constanța, Clubul Nautic Român, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Echipa de gimnastică aerobică a CS Farul Constanța, Hotel Pescăruș, Muzica Militară a Forțelor Navale, Primăria Municipiului Constanța, Regional Air Services, RATC, Statul Major al Forțelor Navale, Stor Driving Academy, Teatrul de Stat Constanța

Parteneri media: Televiziunea Alpha Media, Constănțeanul.com, Trustul de presă Cuget Liber Constanța, Litoral TV, Neptun TV, Observator de Constanța, Telegraf

Description: Description: Radio Romania Cultural