ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Actualitatea internațională Înapoi

Florin Niculescu Quintet susține trei concerte la Festivalul EUROPALIA

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 15 Ianuarie 2020 , ora 0.00

Trei concerte intitulate „East to West“ vor fi susținute de Florin Niculescu Quintet în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA din Belgia.

Concertele vor avea loc după cum urmează, pe 15 ianuarie 2020, la Sala De Centrale din Gent, pe 16 ianuarie, la Cultuurentrum din Leopoldsburg, și vineri, 17 ianuarie, la Café Trottinette din Sankt Vith. Din ansamblul care va susține cele trei concerte fac parte violonistul Florin Niculescu, pianistul Daniel Kramer, chitaristul Hugo Lipp, contrabasistul Philippe Aerts, percuționistul Bruno Ziarelli și Philippe Cadeau la tamburină și proiecții video. Proiectul artistic intitulat „East to West“ promovează diversitatea culturală și dialogul multicultural. Muzica a fost selectată de Florin Niculescu, care a realizat și aranjamentele muzicale, iar în repertoriu se află cântece celebre, printre care variantele reorchestrate ale pieselor „Mociriță cu trifoi“, „Cânta cucu-n Bucovina“, „Coborâi din deal în vale“ sau „Ciocârlia“.

Festivalul Europalia România este coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia. 

Maria Isabela Nica