ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova 2016. Încep înscrierile!

Bookmark and Share
Publicat: joi, 14 Ianuarie 2016 , ora 14.48

Radio România anunță deschiderea pe 15 ianuarie 2016 a sesiunii de înscriere pentru a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.

Producție a Radio România, festivalul se va desfășura în perioada 31 mai - 4 iunie 2016, la București.

Grand Prix Nova devine un festival de tradiție, afirmat în spațiul cultural european și mondial. Tema aleasă, Inovația, a impulsionat creatori de pretutindeni să caute originalitatea în expresia sonoră, să exploreze tehnic și auctorial noi dimensiuni ale spectacolului acustic.

La a patra ediție, Grand Prix Nova invită la București personalități marcante, freelanceri sau reprezentanți ai posturilor prestigioase de radio în jurul unei competiții cu miza importantă a trofeelor festivalului. Discuțiile care finalizează fiecare zi de audiții vor dezbate viitorul artei sonore și a radioului în noul mileniu.

Juriul festivalului este format din profesioniști de excepție din spațiul românesc și internațional. Producțiile înscrise vor trece printr-un proces de preselecție ale cărui rezultate vor fi făcute publice pe 16 aprilie.

Festivalul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principesa Moștenitoare Margareta a României. Și în acest an, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Palatul Elisabeta, subliniind încă o dată puternica legătură istorică și simbolică dintre Casa Regală și Radio România.

Grand Prix Nova a devenit o destinație obligatorie pentru traseul oricărei producții spre celebritate, iar București, locul de lansare pentru artiști ai teatrului radiofonic din întreaga lume.

Detalii pe www.grandprixnova.ro.