Agenda de concert Înapoi

Evenimente pianistice inedite la Palatul Mogoșoaia

Publicat: luni, 20 Mai 2019 , ora 10.20

Ediția a VIII-a a Mogoșoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociația Culturală "Pro Valores", se încheie duminica 26 mai 2019.

În Sala Scoarțelor din Palatul Mogoșoaia, de la ora 17, se vor succeda două recitaluri deosebit de atractive.

De la ora 17o veți putea admira pe Eva Garet, copilul minune al pianisticii românești, care după succese impresionante pe scene importante și la competiții de mare valoare, acum susține primul său turneu național - "Citadele muzicale", ediția a VIII-a. După ce a uimit publicul la Palatul Episcopal din Galați, după recitalul de duminică 26 mai de la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, Eva Garet își va continua turneul după următorul program: Biblioteca Municipală "Radu Rosetti" din Onești (joi 30 mai, ora 18), Ateneul din Tecuci (vineri 31 mai, ora 17), Castelul Peleș din Sinaia (sâmbătă 1 iunie, ora 15) șiColegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava (duminică 2 iunie, ora 11), în cadrul Galei Concursului "Lira de aur". La numai numai 13 ani, Eva Garet face un adevărat maraton pianistic, prezentând un program deosebit de dificil, dar și de atrăgător alcătuit din opusuri de: Bach, Haydn, Liszt, Dohnanyi, Ceaikovski, Scriabin și Enescu.

Apoi, de la ora 18, sub genericul Jocuri de copii, Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa, adică "Les Enharmoniques Piano Duo", vă propun un program foarte antrenant, alcătuit din lucrări pentru pian la 4 mâini ale unor mari creatori francezi: Saint-Saëns, Ravel și Bizet.

Accesul la cele două concerte se face în baza rezervării biletelor de intrare în muzeu (6 lei), pe adresa:asociatiaprovalores@gmail.com.

Toate spectacolele din cadrul Mogoșoaia ClasicFest sunt caritabile, fondurile strânse prin donații la manifestările amintite fiind destinate campaniei "Viitorul artei", având ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroși.