ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Ediția a șaptea a Brățării de vacanță debutează la Sulina

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 15 Iulie 2016 , ora 13.12

Campania Brățara de vacanță - "Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța!", aflată la a șaptea ediție, debutează în acest sezon estival sâmbătă, 16 iulie, la Sulina. Voluntarii Crucii Roșii, alături de Adelina Tocitu de la Radio Constanța, inițiatorul și coordonatorul proiectului, vor împărți aproximativ 1.000 de brățări de vacanță și accesorii de plajă, în Tabăra de la Sulina, dar și pe plajă.

În această vară, vor veni la Sulina 1.250 de copii din Israel, Canada, Croația, Ucraina și Republica Moldova, prin "Programul de tabere ARC pentru copiii din diaspora". Alți 1.250 vor sosi prin taberele tradiționale și, cu toții, vor simți un plus siguranță prin "acest proiect model, unicat la nivel de mass-media", după cum a declarat pentru Radio Constanța/Radio Vacanța, Liviu Urlih, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Tulcea.

"Cu siguranță copiii, dar mai ales părinții se vor bucura de acțiunea și prezența dumneavoastră la Sulina", spune Nicolae Chichi, directorul general NAVROM Tulcea, societate care asigură transportul turiștilor, dar și localnicilor de la Tulcea către Sulina.

În această vară, pe plajă, dar și în hotelurile și taberele de la mare, vor fi împărțite 20.000 de brățări de vacanță, care îi vor ajuta pe copii să ajungă mai repede, înapoi la părinți, în cazul în care se rătăcesc. "Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățara de Vacanță" este unul dintre cele mai importante proiecte de responsabiliate socială demarat de Studioul Regional Radio Constanța.

"Brățara de Vacanță" este destinată familiilor care ajung în vacanță în stațiunile de pe litoral, interesate de siguranța copiilor lor, grupurilor de copii veniți în tabără sau cantonament alături de profesori, antrenori sau educatori. Beneficiarii direcți ai campaniei sunt copiii cu vârste între 0 și 7 ani. Peste 200 de copii rătăciți pe plaje au ajuns, în fiecare vară, înapoi la familiile lor, grație "Brățării de vacanță", un accesoriu obligatoriu pentru siguranța și liniștea familiilor venite pe litoral.

Campania "Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța" a ajuns la a șaptea ediție, iar în primele șase sezoane brățările au fost distribuite în unitățile de cazare, la recepție, la sediile polițiilor din stațiunile de pe litoral, în farmaciile partenere din Constanța, Tulcea și din țară.

Din 2010 și până în prezent, au fost realizate peste 100.000 de brățări, iar în programele Radio Constanța/ Radio Vacanța au fost difuzate peste 1.000 de anunțuri despre copiii care s-au rătăcit pe plajă și care au ajuns înapoi la familiile lor prin intermediul brățării de vacanță. În anul 2010, proiectul a fost nominalizat la gala PR Award România la categoria "Buget Mic/Creativitate Mare".

Ediția a 7-a a campaniei "Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățară de Vacanță" se va desfășura în perioada 15 iulie - 15 august 2016. Partenerii proiectului sunt "Vivat, din grijă pentru familie" și "Crucea Roșie-filiala Constanța".

Pentru vara 2016 vor fi realizate 20.000 de brățări de vacanță, model clasic, din hârtie cerată, pe care se trec numărul de telefon al părintelui și numele copilului și alte brățări din material cauciucat care își schimbă culoarea în momentul în care intră în contact cu razele UV. Au mai fost realizate hărți de informare turistică în parteneriat cu i-tour.ro, dar și accesorii pentru plajă, care vor fi oferite gratuit turiștilor.