ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Diplomă și Medalie aniversară pentru Radio România

Bookmark and Share
Publicat: marți, 17 Mai 2016 , ora 16.10
În cadrul unei ceremonii prilejuite de aniversarea a 80 de ani de existență a Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti, Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a primit Diploma și Medalia aniversară pentru sprijinul acordat permanent Muzeului Satului.

Președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune a subliniat dimensiunea importantă a relațiilor dintre cele două instituții-pilon ale culturii naționale: "Radio România, după cum știți, este cea mai puternică și stabilă companie de media din România. Conducem în audiență, suntem o instituție stabilă financiar, pe profit, organizăm și lansăm proiecte culturale și educative de o anvergură extrem de importantă. Ne alegem partenerii cu multă grijă și faptul că avem acest parteneriat cu Muzeul Satului, pentru noi, reprezintă o chestiune onorantă. Promovăm și respectăm această instituție extraordinară care se cheamă Muzeul Satului, vă admirăm pentru ceea ce faceți și de aceea suntem mereu alături de dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru distincția acordată astăzi și vă felicit pentru toată activitatea dumneavoastră!"

În cadrul aceleiași ceremonii au mai fost acordate distincții Președintelui României, Primului Ministru, Casei Regale a României, ÎPS Patriarhului Daniel, Băncii Naționale a României, Academiei Române precum și altor prestigioase instituții și persoane publice.

Deschiderea oficială a Muzeului Satului a avut loc la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea, iar pentru public o săptămână mai târziu, la 17 mai 1936.