ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Din nou la start, proiectele de succes 'Ora de educație teatrală' și 'Ora de educație muzicală'

Bookmark and Share
Publicat: luni, 3 Octombrie 2016 , ora 10.17

Din 5 octombrie 2016, proiectele "Ora de educație teatrală" și "Ora de educație muzicală" vor fi reluate în școlile din București. Cea de-a șasea ediție a programului "Ora de educație teatrală" va avea loc în perioada5 octombrie 2016 - 28 februarie 2017 la Școala Gimnazială nr.95 din sectorul 3, iar "Ora de educație muzicală", aflată la a șaptea ediție, debutează pe 6 octombrie 2016 la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din sectorul 4. Invitatul special al primei întâlniri muzicale este flautisul Marian Olaru.

Organizat de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural, în colaborare cu Redacția Teatru Radiofonic, Orchestrele și Corurile Radio, cu sprijinul Teatrului "Ion Creangă" și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cele două programe se adresează școlarilor din învățământul preuniversitar.

La programul "Ora de educație teatrală" vin să se joace și să învețe despre teatrul pe scândură și cel radiofonic, copiii cu vârste cuprinse între 9-11 ani, iar la "Ora de educație muzicală", elevii de liceu află de la instrumentiștii radioului public că muzica poate fi percepută și asimilată în moduri nonconformiste.

Scopul celor două programe culturale îl reprezintă atragerea, educarea și fidelizarea viitorilor ascultători de radio prin metode moderne și interactive de învățare.

Echipele care coordonează în acest an școlar sunt formate din realizatoarea Mirela Nicolae, actrița Claudia Revnic, regizorul Mihai Lungeanu și profesoara Mihaela Bazarciuc ("Ora de educație teatrală"), respectiv realizatorii Mirela Nicolae și Cristian Marica ("Ora de educație muzicală").

Din anul 2010 până în prezent, de "Ora de educație teatrală" și "Ora de educație muzicală" au beneficiat peste 1600 de elevi și aproximativ 130 de profesori. Precedentele ediții s-au desfășurat în perioada ianuarie- iunie 2016 la Școala Gimnazială "Principesa Margareta din sectorul 5 și Liceul Teoretic Bulgar "Hristo Botev" din sectorul 1.