Se întâmplă la Radio România Înapoi

Dezbatere comună Radio România - TVR: cu taxă sau fără taxă?

Publicat: marți, 8 Noiembrie 2016 , ora 10.37

Radio România și Televiziunea Română au organizat, luni seara, în studiourile TVR, o dezbatere comună legată de posibilitatea dispariției taxei radio-tv și implicațiile pe care le-ar avea decizia Parlamentului, dacă legea ar fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Alături de președinții celor două servicii publice de media, Irina Radu și Ovidiu Miculescu, la dezbatere au luat parte reputați ziariști, formatori de opinie, juriști, economiști, reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic, ai sindicatelor și jurnaliști din serviciul public.

Majoritatea covârșitoare a opiniilor exprimate au scos în evidență importanța radioului și televiziunii publice în actualul context mediatic românesc și european iar invitații au atras atenția politicienilor asupra pericolului major reprezentat de posibilitatea ca Radio România și TVR să nu mai fie finanțate prin contribuția directă a românilor.

O sinteză a pozițiilor exprimate în cadrul acestei dezbateri va fi difuzată astăzi, 8 noiembrie, de la ora 13.20, pe Radio România Actualități, Radio Antena Satelor și de toate posturile regionale din portofoliul Radio România și sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 23, la TVR.

Societatea Română de Radiodifuziune mulțumește încă o dată ascultătorilor săi, societății civile și mediului academic pentru susținerea manifestată în această perioadă în care deciziile politice ar putea pune în pericol, pentru prima data în cei 88 de ani de existență, independența și autonomia serviciului public de radio, aflat exclusiv în slujba publicului.