ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Cultural Junior, un radio de-o zi pentru copii

Bookmark and Share
Publicat: luni, 30 Mai 2016 , ora 15.36
Radio România Cultural lansează, pe 1 iunie, pe toate site-urile Radio România, Cultural Junior, un radio de-o zi, care, timp de 24 de ore, va difuza online programe dedicate copiilor.

De la "Michey Mouse" la "Planes", "Hercule", "Tarzan" sau "Rapunzel". Teme muzicale din pelicule animate diverse, marca Disnery, se vor auzi la Cultural Junior pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

Gazda postului, Lidia Laic, invită părinții și copiii în calatorii prin parcurile și muzeele lumii, le spune povești auzite, citite sau inventate, joacă teatru, recomandă cărți, filme, spectacole, benzi desenate și desene animate. La Cultural Junior, cei mici fac cunoștință cu alți copii și vorbesc despre știință pe înțelesul tuturor.

De la ora 19:00, copiii și părinții pășesc în lumea Disney. 120 de minute în universul muzicii și personajelor lui Walt Disney.

Programul serii propune întregii familii poveștile operei, povești cu Hansel și Gretel, cu pirați, cu domnițe și cavaleri, cu prinți și prințese. Dar și câteva povești clasice, precum Motanul Încălțat, Țugulea și Neghiniță.

Cultural Junior a apărut ca urmare a unei necesități pe o piață media care are prea puține produse de calitate, educative, dedicate exclusiv copiilor. Cultural Junior este un proiect pilot de o zi pe care postul public își dorește să-l permanentizeze la un moment dat. Mi-ar plăcea ca băiețelul meu de cinci ani și jumătate să fie atras de sound-ul modern și de subiectele abordate pentru varsta și pe limba lui la acest post de radio, a declarat managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru.

Cultural Junior va putea fi ascultat, pe 1 iunie, pe toate site-urile radiourilor naționale și regionale din portofoliul Radio România.