ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Evenimentele săptămânii Înapoi

Crăciun european - ediție aniversară

Bookmark and Share
Publicat: marți, 17 Decembrie 2019 , ora 11.48

Proiectul Euroradio Christmas Music Day a devenit una dintre cele mai populare oferte ale Uniunii Europene de Radio (EBU) încă de la lansarea sa în 1995.

Prin ce a câștigat așa o faimă?

Prin formatul care nu a variat nicioadată: într-o duminică, înainte de Crăciun, 15 membrii ai EBU Radio contribuie cu diverse concerte (prezentate în direct sau înregistrate) care au ca temă Crăciunul.

Repertoriul este unul vast, de la momente în care în prim-plan este cântul gregorian, la cele de muzică sacră, de la colinde la lucrări corale contemporane a cappella, de la cântece tradiționale la cele de jazz.

În 2019, duminică, pe 15 decembrie, a fost aniversată cea de a XXV-a ediție, prin sonorități specifice, interpretate de artiști și ansambluri corale din Austria, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Islanda, Letonia, Marea Britanie, Polonia, Spania, Slovenia și Suedia.

Așadar, în aceste zile atât de speciale dedicate Nașterii Domnului, vă invit să vă bucurați, pe lângă frumusețea bradului împodobit, a globurilor și a clopoțeilor și ... de glasurile colindătorilor care vă vor oferi daruri sonore din diverse țări europene. Sunt daruri - surpriză, care cu siguranță vă vor aduce în case și în suflete, Lumina Sfântă a acestei sărbători “înveșmântată” în diverse armonii, mai vechi sau mai noi dar și în sonoritățile unor piese tradiționale de Crăciun.

Așadar, vă propun să descifrați simbolurile marii sărbători creștine, dar și ale celei laice, prin câteva creații sonore, care traversează granițe și bariere de cultură, cucerind inimile oamenilor de pretutindeni.

Ce aveți de făcut pentru a primi aceste bijuterii-sonore?

Nimic mai simplu, doar ...de a le întâmpina așa cum se cuvine, de luni până joi, 23-26 decembrie 2019, între orele 12.00-13.30, la Radio România Muzical.

Prezintă Lucian Haralambie.

(EBU Credit foto:ORF)

Octavia Galescu