ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Corul de Copii Radio, invitat special al Festivalului - Concurs pentru Tineret Gavriil Musicescu de la Iași!

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 1 Iulie 2016 , ora 13.31

Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, va concerta pe 6 și 7 iulie ca invitat special în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu de la Iași. O experiență inedită și un concept unic în România, festivalul, ajuns la ediția a IV-a în acest an, se va desfășura în perioada 1 - 7 iulie 2016 și va aduce în fața publicului peste 30 de coruri de renume internațional, jurizate de specialiști din România, Grecia, Italia, Ucraina și Republica Moldova.

Corul de Copii al Radiodifuziunii va susține două recitaluri în programul festivalului. În calitate de invitat special al secțiunii de concurs Cantus Mundi, corul va cânta în concertul extraordinar programat pe 6 iulie 2016, ora 19.00, în fața Palatului Culturii din Iași, alături de Corul Național de Cameră Madrigal și de Paula Seling. Gala Festivalului, care va avea pe loc pe 7 iulie, ora 19.00, la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași, va aduce din nou pe scenă formația de copii a radioului public, într-un spectacol transmis în direct de TVR Iași și TVR+.

Cu peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA și Canada, Corul de Copii Radio a primit numeroase distincții și premii, iar în 2004 Federația Corurilor din Uniunea Europeană a acordat formației titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

În 2015, Corul de Copii Radio a cântat pe în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internațional de Muzică Evmelia, unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale din Grecia, deosebit de apreciat pe plan european. Sub conducerea lui Voicu Popescu, corul s-a bucurat de 100% exclusivitate în programul de deschidere al festivalului, fiind singurul ansamblu invitat să inaugureze ediția a IV-a a evenimentului. În toamna anului 2015, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Enescu, Corul de Copii Radio a avut o participare importantă. Ansamblul s-a prezentat în fața publicului internațional pe scena festivalului chiar în concertul de deschidere al evenimentului, la Sala Palatului, alături de Orchestra Română de Tineret, în celebra lucrare "Carmina Burana" (de Carl Orff), interpretată sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi. Pe 2 septembrie, corul a evoluat în celebra Simfonie nr. VIII, creație a lui Mahler, una dintre lucrările "monumentale" ale repertoriului simfonic, alături de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului german Cornelius Meister.

În octombrie 2015, Corul de Copii Radio s-a calificat alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume, în finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competiții corale internaționale: Let the Peoples Sing. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union).

Pentru mai multe detalii despre activitatea corului, vă rugăm să accesați link-urile de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=DGOs4F8wp-k

https://www.youtube.com/watch?v=ZDeeQ_xDqxg

https://www.youtube.com/watch?v=4yxk5n6KtvA