ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimente Înapoi

Concursul Vrei să fii...meloman? - ediția a III-a

Bookmark and Share
Publicat: joi, 2 Noiembrie 2017 , ora 9.21

Cea de-a treia ediție a concursului "Vrei să fii…meloman?" se va desfășura în perioada 3-5 noiembrie 2017. În sala de festivități a Colegiului de Arte "Sabin Drăgoi" din Arad vor fi prezenți elevi și profesori iubitori de cultură, de frumos, de muzică.

Organizat de Liceul Teoretic "Adam Müller Guttenbrunn"- Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul de Arte "Sabin Drăgoi", concursul se adresează elevilor de toate vârstele care nu studiază la liceele de artă. Coordonatorii concursului - profesorii Georgiana Maria de la Liceul Teoretic "Adam Müller Guttenbrunn" și Victor Maria de la Colegiul de Arte "Sabin Drăgoi" - lansează elevilor provocarea de a afla cât mai multe despre muzica clasică, de a o înțelege mai bine, pentru a deveni următoarea generație de public pentru manifestările culturale de valoare.


Tema acestei ediții este "Muzica - la noi și în lume". Concursul este structurat pe 5 sec
țiuni: Ascultăm împreună! (echipe), Sunt cel mai pasionat! (individual), Imagini și muzică, Muzică și computer și Calliope și Euterpe. La primele două secțiuni participanții vor susține mai multe probe având diferite sarcini: întrebări teoretice, audiții muzicale și probe artistice. Cea de-a treia secțiune este rezervată celor cărora le place să deseneze, iar la secțiunea Muzică și computer elevii pot îmbina pasiunea pentru muzică cu creativitatea și abilitățile de lucru pe computer în prezentări powerpoint sau scurte filme. Ultima secțiune se adresează celor care doresc să se exprime în scris, realizând creații în versuri sau proză cu tema Muzica - la noi și în lume. O noutate a acestei ediții este secțiunea Tineri melomani, rezervată celor mici, soliști vocali sau la instrumente până în clasa a IV-a.

Sunt înscriși peste 300 de elevi de la 22 școli din județele Arad, Bacău, Bihor și Iași. Probele de concurs vor fi variate și incitante, concurenții trebuind să își etaleze cunoștințele muzicale, alături de viteza de reacție și munca în echipă. Ei vor trebui s
ă recunoască mai multe lucrări muzicale, audițiile fiind puse la dispoziție de Radio România Muzical, partener în acest proiect.

Juriul concursului este format din prof. Andrada Marcu - inspector școlar arte din Inspectoratul Școlar Județean Arad, prof. Dulcica Florea, prof. Gabriela Iancsik, prof. Carmen Șuteu și prof. Anda Tămaș de la Colegiul de Arte "Sabin Drăgoi", prof. Diana Șimonca și prof. Camelia Circa-Chirilă de la Colegiul Național "Moise Nicoară".
Alături de premiile și mențiunile acordate de juriu, la fiecare secțiune se va acorda și un premiu al publicului. Creațiile participanților se găsesc și pot fi votate pe pagina de facebook a concursului.

Premii speciale vor oferi Radio România Muzical, care premiază cel mai bun concurent de la categoria audiții muzicale și Filarmonica de Stat Arad, care oferă celui mai bun interpret posibiltatea de a cânta solist cu orchestra.

Programul zilelor de concurs :
Vineri, 3 noiembrie
15:30
Festivitatea de deschidere
16:00 Secțiunea "Muzică și computer"
18:00 Workshop

Sâmbătă, 4 noiembrie
10:00
Secțiunea "Ascultăm împreună!"
14:00 Secțiunea "Tineri melomani"
14:30 Secțiunea "Sunt cel mai pasionat!"
18:00 Festivitatea de premiere

Duminică, 5 noiembrie
10:00 - 12:00
Plimbări culturale