Actualitatea internațională Înapoi

Concursul Concertino Praga continuă

Publicat: joi, 26 Martie 2020 , ora 0.00
Organizatorii concursului Concertino Praga au anunțat că, la sfârșitul lunii aprilie, juriul competiției va lua o decizie privind cei patru muzicieni care se vor califica în finală și care vor evolua în luna septembrie în cadrul Festivalului Internațional Dvorak de la Praga. Inițial, întâlnirea membrilor juriului era programată să aibă loc la Radiodifuziunea Cehă în datele de 23 și 24 aprilie. În schimb, jurații vor asculta înregistrările concurenților și vor vota de acasă. Astfel, evenimentul va continua în ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus.
Prima etapă a competiției a avut loc în februarie, atunci când membrii juriului au ascultat înregistrările celor 54 de concurenți din 16 țări. Dintre aceștia, 25 au trecut în etapa următoare. Din România au concurat pianiștii Victor Antonescu și Anita Stoica și clarinetiștii Petre Pane și Ioana Tomescu, aleși în urma preselecției naționale organizate de Radio România Muzical.
Concursul Concertino Praga se derulează sub auspiciile Uniunii Europene de Radio, fiind unul dintre cele mai importante concursuri dedicate tinerilor muzicieni, cu o tradiție de peste 5 decenii.
Larisa Clempuș