ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Evenimentele săptămânii Înapoi

Concertul regal caritabil - în transmisiune directă de la Ateneul Român

Bookmark and Share
Publicat: marți, 22 Octombrie 2019 , ora 15.08

Tinerii artiști români nu se bucură întotdeauna de cele mai confortabile situații financiare, de aceea au nevoie de sprijin și în acest sens. Fundația Regală Margareta a României este una dintre organizațiile ce susțin și promovează cultura și talentul românesc, oferind și acest gen de ajutor. Pentru al doisprezecelea an consecutiv Fundația organizează Concertul Regal Caritabil, aducând pe scena Ateneului Românmuzicieni de valoare din noua generație, a căror valoare a fost deja confirmată în țară și peste hotare. De data aceasta publicul îi va putea asculta pe tenorul Teodor Ilincăi și pe soprana Cellia Costea, care vor cânta în compania Orchestrei Române de Tineret și a dirijorului Gabriel Bebeșelea. Evenimentul are loc vineri, 25 octombrie 2019, de la ora 19.00, în prezența Familiei Regale a României, și poate fi ascultat și în transmisiune directă la Radio România Muzical, postul nostru fiind co-producător al serii.

Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile strânse în urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente, prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

Organizat anual, începând din 2008, de către Fundația Regală Margareta României, Concertul Regal Caritabil a avut loc în mod tradițional în ziua de 25 octombrie, cu ocazia zilei de naștere a Regelui Mihai I al României,fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Fiecare ediție a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, în susținerea tinerilor artiști români. Serile de gală s-au bucurat de o prezență remarcabilă: peste 800 de invitați, membri ai Familiilor Regale, membri ai Corpului Diplomatic, demnitari români, personalități de cultură și din mediul de afaceri, sponsori și susținători ai Fundației, dar și de o mediatizare de succes.

Conform site-ului fundației, peste 300 de tineri care studiază muzică sau arte vizuale în licee și universități din România au fost ajutați să-și depășească greutățile financiare și să continue să-și exprime valoarea artistică. Artiștii susținuți prin programul Tinere Talente au reușit performanțe extraordinare după ce au fost sprijiniți prin burse de studiu, mentorat și promovare. Noua sesiune de înscrieri pentru obținerea unei burse are loc în luna decembrie a acestui an și este deschisă noii generații de artiști din toată țara, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani.

Vinerea aceasta Concertul regal caritabil are pe afiș arii și momente orchestrale din opere de Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni, Umberto Giordano, Alfredo Catalani și Ruggero Leoncavallo. Seara se deschide cu interpretarea Imnului regal și continuă cu discursul Majestății Sale Margareta, custodele coroanei române. Publicul prezent în sala Ateneului Român va putea urmări și proiecția filmului Tinere Talente.

Irina Cristina Vasilescu