ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele săptămânii la Sala Radio

Bookmark and Share
Publicat: luni, 27 Ianuarie 2020 , ora 0.00

La Sala Radio programul acestei săptămâni începe miercuri, 29 ianuarie, cu un concert susținut de Orchestra de Cameră Radio și dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart. Sub bagheta lui Ilarion Ionescu-Galați, ansamblul va oferi lucrări precum Uvertura operei Ascanio în Alba, Concertul în do major pentru oboi și orchestră - solist fiind Ludovic Armin Cora - iar finalul serii este dedicat Simfoniei nr. 35 'Haffner'. Concertul va fi transmis în direct de postul nostru de la ora 19, iar la microfon se va afla Sebastian Crăciun.

Joi, 30 ianuarie, pianistul Mircea Tiberian concertează alături de Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Programul serii este alcătuit din lucrări semnate de Mircea Tiberian și Garbis Dedeian. Puteți asculta concertul din cadrul Stagiunii Muzicale Radio pe frecvențele Radio România Muzical, de la ora 19. Prezintă Ștefan Naftanailă.

Sub titlul 'Seară romantică' se desfășoară concertul susținut de Orchestra Națională Radio vineri, 31 ianuarie. Sub bagheta lui Tateo Nakajima, programul serii se deschide cu Variațiuni pe o temă de Rossini pentru flaut și orchestră de Frederic Chopin, în aranjamentul Doinei Rotaru, și Concertino pentru flaut și orchestră de Cécile Chaminade. Solistul celor două lucrări este Ion Bogdan Ștefănescu. Programul se încheie cu Simfonia a III-a 'Renana' de Robert Schumann. Transmisiunea directă a concertului poate fi urmărită pe frecvențele Radio România Muzical. Comentează Mihaela Soare.

Petre Fugaciu