Evenimentele săptămânii Înapoi

Concert aniversar - trei decenii de la întoarcerea Familiei Regale în România - Concertele Radio România Muzical, 30 aprilie 2020

Publicat: luni, 27 Aprilie 2020 , ora 13.25

În 18 ianuarie anul acesta, Ateneul Român a fost gazda concertului de gală prin care au fost sărbătoriți treizeci de ani de la întoarcerea Familiei Regale în România. A fost o seară de înaltă ținută artistică, încărcată de emoție la care au luat parte două ansambluri aflate sub înaltul patronaj al Familiei Regale: Corul Regal și Camerata Regală dirijate de Tiberiu Soare.

Au evoluat în prezența majestății sale Margareta - Custodele Coroanei și a 700 de invitați. Vedetele serii au fost: pianista Alexandra Dariescu.violonistul Remus Azoiței, sopranele Nelly Miricioiu și Valentina Naforniță ți tenorul Teodor Ilincăi. Pianista care uimește publicul și criticii din întreaga lume cu muzicalitatea ei înnăscută și cu captivanta sa prezență scenică a încântat audiența în a doua și a treia parte din Concertul nr. 21 în Do Major KV 467 de Wolfgan Amadeus Mozart. Remus Azoiței, violonistul pe care revista britanică "The Strad" îl consideră: "un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloase" a ales pentru seara de 18 ianuarie Introducere si Rondo capriccioso, op.28 de Camille Saint-Saens.

Au onorat acest concert trei dintre stele liricii: soprana Valentina Naforniță - una dintre cele mai bune voci ale lumii", cum au catalogat-o cronicarii în 2011 la câștigarea Marelui Trofeu la Cardiff "Singer of the World"; Teodor Ilincăi - unul dintre cei mai apreciați tenori români ai generației sale, aclamat pe marile scene ale lumii - și soprana Nelly Miricioiu, definită drept "o actriță care cântă". Opereta, opera și canțoneta au fost vedetele serii într-unele dintre cele mai apreciate versiuni interpretative.

O seară aniversară - trei decenii de la întoarcerea Familiei Regale în România este propunerea Concertelor Radio România Muzical din 30 aprilie 2020, ora 19.00.