ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Comunicat de presă al Consiliului de Administrație al Radio România

Bookmark and Share
Publicat: marți, 22 Noiembrie 2016 , ora 10.04

În urma informațiilor eronate apărute în presă despre activitatea Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și pentru informarea corectă a publicului larg,

Consiliul de Administrație al SRR face următoarele precizări:

Membrii Consiliului de Administrație actual NU au fost invitați pentru cercetări raportate la activitatea prezentului mandat. Acest mandat a început în iunie 2014, a fost întrerupt la scurt timp - printr-o solicitare a unui partid parlamentar la Curtea Constituțională - și a reînceput în decembrie 2014. Potrivit informațiilor oficiale transmise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cercetările se referă la perioada 2011 - 2014, respectiv la mandatul anterior acestui for din Societatea Română de Radiodifuziune.

În ceea ce privește activitatea Consiliului de Administrație, acesta NU stabilește firmele care participă la licitații, nu întocmește caiete de sarcini, nu participă la comisii de negociere, ci aprobă limitele bugetelor alocate și, după caz, demararea procedurilor legale în materie de achiziții publice.

Contrar informațiilor publicate în presă, Consiliul de Administrație NU are nicio legătură, în mod direct sau indirect, cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu Societatea Română de Radiodifuziune.

De asemenea, Consiliul de Administrație subliniază că:

Informațiile nefondate sau false transmise prin intermediul presei pot duce la decredibilizarea Radio România, a cărei activitate performantă este de necontestat și pot induce o percepție falsă în rândul opiniei publice.

Radio România este numărul 1 pe piața radiourilor în România, susține în mod constant proiecte substanțiale în sprijinul educației și al culturii și - mai ales - este independent față de factorul politic. Este regretabil că această instituție prestigioasă este supusă în aceste zile unor campanii mediatice denigratoare. Și este regretabil că informații nesusținute de dovezi fac obiectul unor acuzații în presă asupra unor membri ai Consiliului de Administrație sau ai unor reprezentanți ai conducerii Radio România.

Consiliul de Administrație al SRR își exprimă speranța că jurnaliștii care intenționează să lanseze acuzații la adresa unor salariați sau reprezentanți ai SRR vor respecta prezumția de nevinovăție, vor verifica serios informațiile și, de asemenea, vor respecta dreptul la imagine al acestora.

Consiliul de Administrație al SRR manifestă total respect față de principiile unei corecte administrări, inclusiv față de principiul transparenței decizionale. În consecință, toate deciziile și hotărârile adoptate sunt publicate pe site-ul instituției.

În final, Consiliul de Administrație al SRR dorește să reitereze:

Societatea Română de Radiodifuziune a sprijinit și sprijină autoritățile Statului în îndeplinirea obligației de respectare a principiului fundamental al aflării adevărului în cadrul cercetărilor, răspunzând prompt și complet la toate solicitările care au venit din partea acestora. Astfel, reprezentanții societății au asigurat o transparență totală a oricăror aspecte care au fost puse în discuție, acordând toate lămuririle necesare în cel mai scurt timp posibil.

Serviciul Comunicare