Agenda de concert Înapoi

Colinde în sonorități contemporane, pe scena Teatrelli

Publicat: joi, 5 Decembrie 2019 , ora 11.15

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

"Dincolo de colind", al ansamblului SonoMania și "Colindele temperate" ale artiștilor Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu sunt cele două abordări muzicale care invită publicul la un altfel de concert de colinde. Biletele sunt disponibile la casa de bilete Teatrelli (Piața Lahovari, Nr.7) și online, pe bilete.ro. Prețul unui bilet este de 28,35 RON.

"Dincolo de colind" propune compoziții contemporane care pornesc de la colinde tradiționale. Reinterpretate de noua generație de compozitori prin prisma propriului limbaj muzical și cu ajutorul tehnicilor contemporane, lucrările care alcătuiesc programul sunt: Variațiuni de colin(d)at, de Aurelian Băcan, Reconstruction, de Bogdan Pintilie, weave.tear, de Alexandru Sima, Luminous, de Sebastian Androne-Nakanishi, Let it Ring de Vlad Răzvan Baciu, Plai de munte, de Áron Török-Gyurkó, Crește-mi, Doamne creștiu & Îndrea, de DanDe Popescu, Perpetuum de Sebastian Tună, Colind-meditație, de Alexandru Ștefan Murariu și Colindomania, de Andrei Petrache. Sub bagheta Simonei Strungaru, una dintre cele mai cunoscute și curajoase dirijoare de muzică clasică contemporană din România, pe scena Teatrelli va evolua ansamblul SonoMania format din Raluca Stratulat (vioară), Valentin Ghita (oboi), Mihai Pintenaru (clarinet), Tamara Dica (violă), Eugen Bogdan Popa (violoncel) și Mihai Murariu (pian). Direcția artistică a proiectului îi aparține compozitoarei Diana Rotaru.