ACUM:
19.00
A piacere
Lucrări din repertoriul clasic, cu o nuanță de weekend
Urmează: 20.00 Beethoven - 250 ani de nemurire (R)
Apoi: 21.00 Opera în interpretări de referință Mari compozitori, mari interpreți.

Agenda de concert Înapoi

Capriccio Appassionato. Recital Maxim Belciug

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 2 Octombrie 2019 , ora 9.00

Vineri, 4 octombrie 2019, Unteatru găzduiește un recital de chitară susținut de Maxim Belciug, "acest chitarist extraordinar care trece cu o superbă grație de la Bach la Scarlatti și de la Gaspar Sanz la Francisco Tárrega!", așa cum îl caracteriza, cândva, Cristian Teodorescu (Cațavencii).

Intitulat Capriccio Appassionato, recitalul este prefațat de o definiție împrumutată din dicționarul explicativ: "Capriciu. Dorință trecătoare, adesea extravagantă, manifestată cu încăpățânare. Chef, fantezie, arțag, naz, toană, moft, hachiță, bâzdâc, farafastâc, pârțag. Dragoste subită și trecătoare. Piesă muzicală cu caracter capricios, de virtuozitate, de construcție liberă." Sub acest extras nostim, se ascunde promisiunea unei seri pline de culoare, de nuanțe și căldură. Căci, așa cum remarca același Cristian Teodorescu, "chitara lui Maxim Belciug ascunde deopotrivă ritmuri de tarantelă, de vals rusesc și pasionate acorduri de flamenco, de o rafinată limpezime."

Recitalul începe la ora 21.00, vineri 4 octombrie 2019, și are loc în spațiul de concerte al teatrului Unteatru, din str. Sfinții Apostoli 44, București. Informații și rezervări: 0721268516, rezervari@unteatru.ro sau www.unteatru.ro.