Interviuri Înapoi

AUDIO. Valentin Șerban - solistul Orchestrei Naționale Radio

Publicat: miercuri, 12 Februarie 2020 , ora 16.33

 

Doi muzicieni tineri, Kahchun Wong - primul șef de orchestră asiatic câștigător al concursului de dirijat "Gustav Mahler" - și violonistul Valentin Șerban - membru al orchestrei "Les Dissonances" din Paris și inițiator al concertelor "Cu ochii larg închiși" - sunt invitații Orchestrei Naționale Radio în concertul de stagiune de săptămâna aceasta. Valentin Șerban va fi pentru prima dată solist pe scena Sălii Radio și a vorbit despre acest moment:

Este o mare onoare pentru mine să cânt alături de Orchestra Națională Radio, care este, obiectiv vorbind, cea mai bună orchestră din România. Sunt mândru și sunt bucuros să pot cânta Concertul nr.2 de Mozart, care este prea puțin cântat din păcate din varii motive; se spune că n-ar fi complet compus de Mozart și ar fi terminat de unii din elevii săi, dar este un concert superb prea puțin cântat și sper ca cine va veni la concert să se poată bucura cât mă bucur și eu de el.


Activați în prezent ca membru al ansamblului Les Dissonances. Care sunt proiectele la care lucrați alături de acest ansamblu și când veți reveni pe scenele din România?

Voi avea la Târgu Mureș în martie tot un concert de Mozart cu Filarmonica, voi avea în aprilie cu Filarmonica din Sibiu și voi interpreta Concertul de Korngold, iar în luna mai voi avea două proiecte mai importante; unul este cel alături de orchestra Les Dissonances, în Paris - un mic turneu în Franța și un concert deocamdată, dar vor fi mai multe cu integrala sonatelor și partitelor pentru vioară solo de Bach.


Interviu realizat de Lucian Haralambie