ACUM:
13.00
De ieri și de azi din arhiva Orchestrelor Radio


Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 14.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

AUDIO. Schimbarea legislației, 'nu pentru a distruge ceva ce funcționează bine'

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 24 Februarie 2016 , ora 14.10

În urmă cu câțiva ani, audiovizualul din regiunea Asia-Pacific știa foarte puține lucruri despre România. În prezent, 280 de membri din 69 de țări cunosc foarte multe lucruri despre România, despre cultura și civilizația bogată a acestei țări. Acest lucru se datorează participării active și implicării Radio România în activitățile desfășurate de ABU. Orchestra Națională a Radio România a concertat în Turnurile Petronas, obiectiv emblematic din Kuala Lumpur, în septembrie 2014, spectacolul fiind difuzat milioanelor de melomani din Malaezia. În iunie 2015, Radio România a găzduit la București conferința MEDIA 2020, eveniment care a constituit primul dialog dintre reprezentanți ai audiovizualului din vest și est, la care au participat peste 100 de profesioniști din domeniu. Radio România a susținut mai multe prezentări în cadrul a numeroase reuniuni regionale și internaționale de radio găzduite de ABU, inclusiv în cadrul conferinței RadioAsia. La fel s-a întâmplat și cu ocazia Adunării Generale a ABU organizate în octombrie 2015 la Istanbul.

Radio România și ABU au avut o strânsă colaborare și în vederea înființării unei platforme de schimburi muzicale cu ABU, care va funcționa la capacitate maximă începând cu martie 2016, când muzica românească va fi difuzată miliardelor de ascultători din regiune.

Radio România a devenit, de fapt, o fereastră deschisă care prezintă lumii România și frumusețile ei. În prezent, Radio România s-a transformat într-o forță motrice care aduce la cunoștință lumii frumusețile culturii și valorile României. Toate acestea s-au întâmplat în cei doi ani în care Radio România a devenit membru asociat al ABU.

Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific (ABU) reprezintă cea mai mare asociație media din lume care se declară mândră de parteneriatul său cu Radio România.

ABU este cu adevărat preocupată de viitorul Radio România ca instituție mass-media puternică și respectată la nivel internațional.

ABU este cu adevărat preocupată de efectele unor eventuale schimbări care s-ar putea produce și care ar pune în pericol independența Radio România, cu un impact negativ asupra rolului său de lider recunoscut pe plan internațional. Schimbarea legislației se face, de obicei, în scopul de a îmbunătăți activitatea unei instituții, nu pentru a distruge ceva ce funcționează bine.

Fac apel la rațiunea dumneavoastră în vederea susținerii Radio România, dându-i posibilitatea acestei platforme media influente să-și continue rolul său important în întreaga lume.

Javad Mottaghi,
Secretar-General al ABU