Cronici Înapoi

AUDIO. Pop goes Jazz - Muzică pop în acorduri de jazz la Teatrul Act

Publicat: joi, 11 Aprilie 2019 , ora 14.13

În data de 10 aprilie, muzica pop a luat calea jazzului, în cadrul Stagiunii de Jazz de la Teatrul Act, unde basistul Adrian Flautistu și percuționistul Vlad Popescu au concertat alături de chitaristul Nicu Patoi și trompetistul Sebastian Burneci.

Sub titlul Pop goes Jazz, la Teatrul Act a avut loc miercuri, 10 aprilie un concert în cadrul Stagiunii de Jazz organizată de postul nostru alături de Orchestrele și Corurile Radio. Împreună cu basistul Adrian Flautistu și percuționistul Vlad Popescu - membri permanenți ai stagiunii - au urcat pe scenă chitaristul Nicu Patoi și trompetistul Sebastian Burneci. Programul serii a fost alcătuit din lucrări diverse: începând cu Money al trupei Pink Floyd, Black Hole Sun de la Soundgarden, la While my guitar gently weeps al The Beatles și Human Nature semnat de Michael Jackson. Inițiativa celor patru muzicieni a fost apreciată pentru felul în care aceștia au prezentat versiuni noi ale unor teme celebre din cultura pop - exact după cum au observat cei prezenți:

"Concertul mi s-a părut foarte frumos pentru că a îmbinat mai multe stiluri muzicale, mai multe elemente și le-a adus într-o formă care să reprezinte ce au reprezentat cu mult timp înainte și să aibă un impact asupra audienței destul de mare. Mi-a făcut mare plăcere să ascult aceste piese reinterpretate într-o manieră de jazz."

"Concertul mi s-a părut la fel ca de obicei - cred că vin de 7 sau 8 ani - și diferit în același timp pentru că e formulă nouă, fără pian, o formulă de altfel foarte adecvată ideii de rock, de pop-rock adus înspre jazz. Nivelul este cel cu care m-am obișnuit; de aceea spun că a fost cam la fel din punct de vedere al nivelului, al sonorităților, al combinării sonorităților, al interplay-ului - iarăși, foarte important în jazz. A avut cam tot ce cred eu că trebuie să aibă un concert."

Protagoniștii au reunit lucrări foarte diverse din genuri fundamental diferite, reușind să mențină aceeași atmosferă de-a lungul întregii seri. Echilibrul între lumea pop-rock și zona stilistică a jazz-ului, împreună cu amestecul dintre genurile abordate, au garantat succesul concertului.

Reportaj realizat de Petre Fugaciu