ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Cronici Înapoi

AUDIO. 'Nemuritorul Mozart' și tinerii muzicieni români

Bookmark and Share
Publicat: joi, 1 August 2019 , ora 14.21

Festivalul Vară Magică a oferit publicului bucureștean un nou concert miercuri, 31 iulie. Horia Andreescu a condus orchestra Romanian Sinfonietta în cadrul unui concert Mozart, solist fiind Alexander Sitkovetski.

Sub titlul "Nemuritorul Mozart", Orchestra Romanian Sinfonietta a urcat pe scena Ateneului Român, miercuri, 31 iulie. Ansamblul - format din muzicieni tineri și condus de Horia Andreescu - a reușit să treacă peste provocările unei seri Mozart. Programul a început cu Simfonia nr. 31, "Pariziana", într-o interpretare reușită atât din punct de vedere stilistic, cât și din punct de vedere tehnic. Solistul serii a fost Alexander Sitkovetski câștigând laudele publicului cu o versiune exemplară a Concertului nr. 3 pentru vioară și orchestră:

"Un solist foarte proaspăt, o atitudine foarte bună pentru un concert de Mozart. Mai bine decât să-l cânți static și clasic în adevăratul sens al cuvântului, am preferat interpretarea lui."

"Am fost impresionată de prezența solistului care a avut un discurs muzical foarte coerent, omogen, extrem de expresiv dar, totodată, adecvat stilului abordat."

"Mi-a plăcut foarte mult! A avut un sunet frumos, a fost în stil, a impresionat."

"Orchestra a fost plină de energie. Au fost plini de adrenalină, plini de un un spirit tânăr și au împărtășit asta cu tot publicul. S-a văzut și s-a simțit."

Evenimentul dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart s-a încheiat cu celebra Simfonie nr. 40, o lucrare ofertantă pentru un ansamblu energic. Astfel, tinerii membri ai orchestrei au reușit atât să surprindă plăcut publicul bucureștean, cât și să continue cu succes tradiția concertelor anuale din Festivalul Vară Magică.


Reportaj realizat de Petre Fugaciu