Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violistul Traian Boală, membru al Cvartetului Arcadia

Publicat: luni, 27 Iulie 2020 , ora 10.47

Pe 29 iulie, Cvartetul Arcadia va susține un recital în cadrul Festivalului "Vară Magică". Cum ați primit această invitație după o lungă perioadă marcată de anularea evenimentelor cu public?

Cu mare fericire și entuziasm, pentru că suntem foarte dornici să ne dezmorțim degetele și spiritele într-un concert în fața publicului, lucru care nu s-a mai întâmplat de prea mult timp, după părerea noastră.


Vorbiți-ne despre programul pe care îl veți prezenta publicului bucureștean.

Având în vedere că vom susține concertul în aer liber și prezența publicului va fi foarte diversă, sperăm și credem, ne-am gândit să ne orientăm către un program pentru un public mai larg, se și intitulează concertul "Șlagăre ale muzicii clasice". Pentru concertul din 29, programul va conține titluri celebre din repertoriul clasic, cum ar fi Badinerie de Bach, Vocaliza de Rahmaninov, Humoresca de Dvorak, Vals de Șostakovici, Salut d'Amour de Elgard, Grande valse brillante de Chopin, toate fiind orchestrații foarte bine realizate pentru partea de coarde. Astfel, am căutat lucrări care să fie cunoscute de un număr cât mai mare de oameni.


Ce planuri aveți în viitorul apropiat pentru Cvartetul Arcadia?

Urmează un concert pe 2 august, la Sinaia, de asemenea, în aer liber, apoi în toamnă avem mai multe proiecte care sperăm să se concretizeze, dar în continuare se așteaptă să vedem dacă se vor putea susține concerte în sălile de concert sau tot în aer liber. Sunt foarte multe aspecte care sunt greu de anticipat în momentul acesta. Avem pe 8 octombrie, la Sala Radio, o premieră absolută a unui Cvartet de Dan Dediu, special scris pentru anul Beethoven și inspirat din muzica lui Beethoven. Din câte am înțeles, avem onoarea de a fi dedicat Cvartetului Arcadia.


Interviu realizat de Larisa Scumpu