Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Steffen Schlandt

Publicat: vineri, 5 Iulie 2019 , ora 14.13

La Brașov începe cea de-a zecea ediție a seriei „Musica Barcensis”. Mai multe  despre organizarea festivalului aflăm de la Steffen Schlandt.


Festivalul Musica Barcensis a luat naștere în anul 2010 când ne-am pregătit pentru serbarea a 800 de ani de la primele atestări din Țara Bârsei și ne-am gândit să oferim concerte în bisericile evanghelice fortificate pentru a aduce în atenția publicului aceste locuri. Și dacă la început publicul a venit destul de timid la unele dintre ele, în anul trecut am avut o medie de peste 200 de persoane la aceste concerte și acest lucru ne-a dat curaj să gândim mai mare și pe viitor.

În acest an am inclus locurile obișnuite în care ne-am dus, dar am dorit să oferim și itinerarii noi. De exemplu, Prejmerul a fost prezent de la început, locuri din Brașov, Cristian, Sânpetru, Hărman, dar în acest an, de exemplu, oferim și un concert la Feldioara, unde nu am fost niciodată. Acolo există o cetate foarte frumoasă și va fi un concert în spațiu deschis, în curtea interioară a cetății.

Avem, din fericire, un număr mare de artiști care doresc să participe - și din țară, și din străinătate; avem artiști din peste șapte țări și programul este pentru luna iulie mai degrabă gândit să reflecte muzica barocă. Avem aproape în fiecare concert această temă, cu distribuții foarte diverse: de la duo, trio, până la orchestre de tip baroc, cum ar fi Musica Ricercata care va cânta la Brașov. Iar în luna august, profilul este mai colorat. Avem și muzică romantică, și muzică contemporană.

Avem și un site în care toate aceste concerte sunt descrise, www.forumarte.ro. Începem cu o excursie muzicală în Țara Făgărașului. Acest tip de activitate este foarte populară în rândul publicului; se înscriu oamenii deja din timp. Avem peste o sută de persoane înscrise și în acest an și acest itinerar atrage foarte mulți doritori.

Vă așteptăm în Țara Bârsei!


Declarație preluată de Petre Fugaciu