Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Constantin Borodin - IMO Duo

Publicat: luni, 13 Ianuarie 2020 , ora 10.18

Marți, 14 ianuarie 2020, IMO Duo va susține un recital în Sala mică a Ateneului Român. Cei doi protagoniști, pianista Daria Tudor și violoncelistul Constantin Borodin, vor propune un program alcătuit din opusul beethovenian 7 variațiuni pe tema `Bei Männern, welche Lieben fühlen` din opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata nr. 1, în mi minor, op. 38 de Johannes Brahms, Marș funebru din Sonata nr.2, op. 117 de Gabriel Fauré și Sonata în re minor, op. 40 de Dmitri Șostakovici. În următorul interviu, îl veți asculta pe violoncelistul Constantin Borodin.

În ce atmosferă se desfășoară repetițiile pentru recitalul de pe 14 ianuarie?

Noi am început repetițiile pentru acest concert încă din decembrie, fiindcă Daria Tudor studiază în afară, în Berlin și atunci e prinsă cu facultatea acolo.


În ceea ce privește programul recitalului, ce provocări ridică unui violoncelist?

Încercăm să cuprindem cât mai multe perioade, respectiv ajunși la moderni, Șostakovici ori clasico-romantic. Cred că pentru fiecare dintre noi în parte, își găsește provocările lui, separate. Pentru mine e o provocare, fiecare piesă în parte, iar dificultățile acestea sunt diferite, depinde de piesa pe care o interpretezi.


Cum caracterizezi experiența de a cânta alături de Daria Tudor?

Daria Tudor este o pianistă extraordinară, talentată, foarte studioasă, foarte muncitoare și întotdeauna am plăcerea de a cânta cu ea. Este o atmosferă calmă, relaxantă și de fiecare dată ne ascultăm reciproc ideile, părerile, ne implicăm foarte mult, în ceea ce privește cântatul personal, cât și cel al partenerului, deci este o atmosferă întotdeauna, caldă și plăcută.

După recitalul de la Ateneul Român, ce alte evenimente ai programate mai departe?

Intenționăm, sperăm să ne iasă un recital cu un alt program, pe o altă tematică, la fel cu Daria și sper să ne iasă.


Interviu realizat de Vlad Ghinea